Arenys de Munt ha viscut tres dies de Festa Major marcats per la tradició i l’actualitat

La Festa Major d’Arenys de Munt va començar el passat dijous amb el Pregó a càrrec del primer equip masculí d’hoquei. “Cap, pit i collons” va ser una de les darreres frases del pregó, que servia tant per esperonar l’equip en aquesta temporada a la OK Lliga com per definir l’actual moment polític català, al qual també s’hi va fer referència.

I al vespre, esportistes i familiars es van reunir per assistir al sopar i al reconeixement que fa l’Ajuntament als esportistes més destacats.

Els guanyadors del premi d’enguany van ser precisament els membres de l’equip d’OK Lliga. El president de l’Hoquei d’Arenys de Munt, Xavi Vila va destacar que és un reconeixement a la feina de tot el club. Xavi Vila també va voler posar en valor que la majoria dels jugadors del primer equip son gent de la casa. Un dels moments més emotius de la gala es va viure en l’entrega del Premi Antoni Rovira a tota una vida dedicada a l’Esport, que va recaure en Josep Sunyer i Sabater, excursionista i muntanyenc.

 

Ja divendres es va fer l’espectacle infantil: La gran aventura, de Marcel Gros, el correfoc i  l’espectacle La mirada violeta amb poemes de Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig.

Dissabte, davant de l’Ajuntament, es va fer el Ball d’honor a càrrec de l’Esbart Dansaire del Centre Moral. També va tenir lloc l’Ofici de Sant Martí, la recepció dels Martins i Martines, la ballada de la Dansa i la inauguració de la reforma de l’Esplai.

També dissabte va tenir lloc el concert i ball de Festa Major amb l’Orquestra Maravella, que enguany es van celebrar al Castell Jalpí. Per facilitar el desplaçament dels veïns i veïnes, el trenet d’Arenys de Munt va fer el recorregut fins el Castell. El regidor de Comerç, Josep Sànchez, ha explicat que el servei no va estar tan sol·licitat com esperaven, tot i que ha estat un èxit en el seu recorregut habitual i també fins a la fira.

Dissabte van començar les activitats organitzades per la comissió jove: el primer Correquintos Popular, un sopar jove amenitzat per Ferran Exceso i la Nit Jove. Ahir diumenge, pels joves també es va fer el primer Torneig de Botifarra.

També ahir es va fer la Cercavila de gegants, i la Plaça de l’esglèsia va acollir la 22enà Mostra de “Relleno”. El regidor de promoció economica, Josep Sànchez ha explicat que es van vendre totes les pomes, i que s’ha consolidat el pastís de relleno.

Les activitats van finalitzar amb el Lliurament de premis del Concurs Fotogràfic de Sant Martí, jocs gegants per a nens i nenes i la representació de l’obra Florido pensil.