La Diada Nacional de Catalunya a Arenys de Munt va poder ser festiva i reivindicativa malgrat el fort vent del matí.

L’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, va començar amb pluja i un fort vent. Tot i això, a les 10 del matí al cementiri es va fer la tradicional ofrena floral en homenatge als arenyencs caiguts durant la guerra civil.

 

 

 

Després a les 11, tal com estava previst, la pluja va anar afluixant i es va poder fer la hissada de la senyera a la placeta que hi ha davant de l’església i la interpretació del Cant de la Senyera a càrrec de la cobla La Flama de Farners. Seguidament, un representant de l’ANC va llegir unes paraules i després va ser el torn de l’alcalde, Josep Sànchez, qui va llegir el manifest institucional. La Flama de Farners va interpretar l’Himne Nacional de Catalunya i a continuació hi va haver una ballada de sardanes. L’alcalde, Josep Sánchez, va parlar dels 300 anys de repressió política que viu a Catalunya i de la lluita dels catalans per la llibertat.

El regidor de Junts per Arenys de Munt, Lluis Campasol, tot i viure la Diada com un dia festiu, també es va referir a la imminent sentencia pel judici contra els líders polítics l’1 d’Octubre, i va dir que espera que aquesta serveixi per produir un canvi.

La regidora del PSC, Vanesa Muñoz, va valorar molt positivament aquest dia, ja que van participar de l’ofrena floral i va treballar conjuntament el manifest que va llegir l’alcalde.

El regidor de la Cup, Guiu Muns, va reivindicar la unitat dels partits politics per tal que marquin un full de ruta unitari per aconseguir la llibertat de Catalunya.

I el regidor no adscrit, Abel Coll, també es va referir a la preocupació que té la gent pel que passarà amb la sentència del judici contra el procés, i alhora va reclamar unitat per aconseguir la independència.

El mal temps va fer que tan sols 4 parades de la Fira d’Artesania s’instal·lessin a la Plaça de l’Església. Tampoc hi va haver la mostra de puntes, ni l’exposició del Grup Fotogràfic. Per això els membres del consistori es van desplaçar fins la casa de la Assumpció Casals, la puntaire de més edat, per fer-li arribar el reconeixement que va rebre amb molta il·lusió. Ella mateixa recorda com va començar a fer puntes als 9 anys.

Ala tarda la reivindicació es va traslladar a Barcelona

D’altra banda, 4 autocars de l’ANC d’Arenys de Munt van marxar a Barcelona per participar de la manifestació de la Diada. Teresa Parera explica que va anar molt bé i com cada any va ser pacifica i amb molta participació.

Els manifestants, de nou, esperen que aquesta manifestació sigui la última abans de la proclamació de la Independència, i van reclamar unitat per aconseguir-la, a més de la llibertat dels politics catalans que són a presó.

Des de l’ANC mantindran la trobada que fan els dilluns a la plaça de l’església fins que no hi hagi la sentencia. Teresa Parera emplaça a tothom a participar demà dels actes del desè aniversari de la consulta per la independència d’Arenys de Munt.