La deixalleria mòbil s’instal·larà també a la Plaça de Sant Carles el darrer dissabte dels mesos parells

Cada últim dissabte de mes hi ha el servei de recollida de residus propis de deixalleria; una deixalleria mòbil que complementa l’habitual deixalleria fixa. L’Ajuntament d’Arenys de Munt implementa aquest servei dins del programa de millora de la recollida selectiva de residus. Un vehicle adaptat i equipat s’instal·la l’últim dissabte de cada mes, entre les 10 i les 2 del migdia, el mesos imparells (Gener, Març, Maig, Juliol, Setembre i Novembre) a la rambla Francesc Macià, al costat de la Font. I com a novetat els mesos parells (Febrer, Abril, Juny, Agost, Octubre i Desembre) es posarà a la Plaça de Sant Carles. Val a dir, però, que el mes de Juny s’avança la instal·lació  al dia 17 per la festivitat de Sant Joan, que cau en dissabte, i será l’últim del mes.

El servei de la deixalleria mòbil complementa la deixalleria fixa amb l’objectiu de facilitar l’accés a la recollida de residus especials de petites quantitats, que no podem considerar en cap cas fracció de selectiva. A la deixalleria mòbil SÍ que hi podem portar fluorescents, làmpades i bombetes, piles i acumuladors, bateries, radiografies, telèfons mòbils, aparells informàtics, CD i DVD, olis vegetals i usats, olis minerals i usats, roba i sabates, petits electrodomèstics de línia marró, electrònica, aparells informàtics, fusta de petites dimensions, vidre de petites dimensions, pintures, vernissos i dissolvents, aerosols, cartutxos i tòners d’impressores i copiadores, residus d’aparells elèctrics i electrònics, ferralla, càpsules de café, productes químics de neteja, de jardineria i de cosmètica.

NO hi podem depositar rebuig, fracció orgànica, paper, cartró, envasos i vidre objecte de la recollida selectiva porta a porta domiciliària, restes de poda, neveres, runa, sanitaris i sanitaris de risc i voluminosos.

L’ús durant l’any d’aquest servei computa per rebre bonificació en la taxa d’escombraries municipal. Cal que l’usuari de la deixalleria mòbil porti la seva targeta per poder apuntar el codi i beneficiar-se del 10% del rebut d’escombraries, realitzant un mínim de vuit aportacions de deixalles al llarg de l’any, quatre durant el primer semestre i quatre durant el segon, lliurant tres tipus de residus amb unes quantitats mínimes establertes a l’ordenança fiscal.

Qui no tingui la targeta cal que vagi a la deixalleria fixa a donar-se d’alta per poder obtenir bonificació.

La deixalleria mòbil complementa la resta de serveis de recollida selectiva (porta a porta, contenidors, serveis de recollida de voluminosos i recollida de fracció vegetal) i la deixalleria mancomunada d’Arenys de Munt, Arenys de Mar i Sant Iscle de Vallalta.