La CUP proposa una plataforma transversal independentista que concorri a les Eleccions Municipals del 2019

Alguns dels membres de la CUP d’Arenys de Munt van assistir divendres al programa Parlem del Poble de la ràdio. Una de les propostes que la CUP hi va llançar és la d’aconseguir una candidatura conjunta de totes les forces independentistes.

Segon el regidor de la CUP, Josep Manel Ximenis, aquesta llista única sobiranista aconseguiria molts més suports que amb les tres forces per separat. S’empara en l’anàlisi de les dades electorals de darrers comicis. Ximenis posa de manifest que el dia 1 d’Octubre va haver-hi mil vots més independentistes que a les darreres municipals, i creu que una plataforma transversal serviria per arraconar els partits espanyolistes i que no entressin a l’Ajuntament ni PP, PSC-PSOE ni Ciudadanos.

Per la CUP, les Eleccions Municipals poden ser el naixement de la República Catalana, construïda des dels ajuntaments. Tot i això, creuen que en qualsevol moment es pot produir l’espurna necessària per fer aflorar la República si el govern espanyol segueix utilitzant la repressió contra Catalunya

Retornant a la qüestió de les properes municipals, els membres de la CUP no van voler pronunciar-se sobre si esperen tenir o no de nou l’aval de la CUP per formar una llista a causa del litigi judicial encara obert dins el partit. Si que van afirmar, però, que tenen ganes de tornar-se a presentar per seguir treballant per Arenys de Munt.

Al programa Parlem del Poble es van tractar altres temes, sobretot l’activitat política i plenària de la CUP al Ple, i altres temes destacats com el comerç i la Riera. Tot plegat ho podreu escoltar a la web de ràdio Arenys de Munt, a la secció de programes a la carta.