La CUP insinua un vot afirmatiu al Pressupost Municipal d’Arenys de Munt del 2019

La bona entesa que hi ha hagut entre el grup municipal de la CUP i el regidor d’Economia de l’ajuntament d’Arenys de Munt es pot plasmar altre cop en un nou vot afirmatiu del partit de Ximenis als números que presentarà el govern per al 2019.

Els membres de la Cup reconeixen que amb Josep Sànchez hi poden treballar amb cordialitat i empatia, cosa que ha ajudat a rebaixar la crispació que va produir la moció de censura de mig mandat passat i que va acabar amb l’alcaldia de Ximenis.

Ara hi ha entesa entre aquest grup i, si més no, amb el regidor d’Economia, i això els ha permès fer propostes al Pressupost 2019 i que s’hi vegin recollides, basant-se en les qüestions que la CUP ja va plantejar per al 2018, com és el cas de fer obres de petit format que millorin el dia a dia dels vilatans. Escoltem Josep Manel Ximenis

La CUP ha negociat també una aplicació pressupostària per ampliar el servei de Policia, i se’ls ha explicat que durant el 2019 ja es preveu una plaça nova, per passar de 15 agents a 16. Un fet que la CUP troba bàsic per poder acabar implantant en un futur proper el model de policia de proximitat que plantegen.

Una altra qüestió que recollirà el Pressupost a petició de la CUP és tenir al poble una deixalleria mòbil. Ells volien que fos un servei que assumís GUSAM, però finalment es demanarà que sigui la deixalleria mòbil que ja té en marxa el Consell Comarcal la que vingui a Arenys de Munt de tan en tan. Això reduiria costos, ja que al camió desplegable que fa de deixalleria hi ha d’haver una persona treballant-hi. La funció d’aquesta deixalleria l’explica la regidora Nuri Paituví.

La CUP demana també al Pressupost un increment del transport públic, que passin busos amb més freqüència per baixar a l’estació. A més, els pressupostos també reflectiran la posada en marxa del bus cap a l’Hospital de Mataró.

I un tema que també reclama la CUP al Pressupost és la creació d’un nou Habitatge Social, i els han confirmat que hi haurà una partida a tal efecte. Per tot plegat els membres de la CUP es mostren contents del que s’ha negociat i pactat i auguren de nou un vot afirmatiu.

A banda del Pressupost, la CUP ha fet altres propostes que el govern municipal ha recollit. És el cas de la reparació del mur de pedra seca de Can Jalpí. Es va refer de nou fa mig any perquè havia caigut, i ara s’ha tornat a ensorrar. Demanen que la reparació entri en garantia, ja que consideren que els treballs per arreglar-lo no devien estar del tot ben fets per l’empresa que el va reconstruir.