La CUP d’Arenys de Munt està treballant una proposta per reformular el servei de la Policia Local

Es tracta de crear la Policia de Proximitat, una proposta que es va pactar a la negociació del Pressupost 2018 i que ja està força avançada. Segons els propis cupaires, la idea es impulsar un canvi de mentalitat del que entenem per policia, que actuï amb criteris socials i de proximitat.

Això no significa que els agents es dediquin només a tasques d’assistència, sinó més aviat que prevalgui el valor de la integració social a les seves intervencions. Escoltem Ángela Bolívar, de la CUP d’Arenys de Munt

En definitiva es tracta de dotar d’habilitats socials als agents i per això proposen una formació centrada en treballar la resolució de conflictes amb assertivitat i empatia. La idea és que els agents gestionin els conflictes que es trobin amb mediació i diàleg abans de fer servir eines més coercitives com les multes.

Per a poder-ho fer realitat la CUP ha plantejat un sistema de canvis ens els torns i els horaris dels agents, amb la voluntat que els agents no hagin d’allargar gaire la seva jornada i sense que s’hagi de tirar de la bossa d’hores extra.

Ara per ara s’està pendent d’una segona trobada amb el cap de la Policia per exposar-li els detalls del projecte i a partir d’aquí iniciar-se la negociació i tramitació política. Aquesta és una de les propostes pactades entre la CUP i Esquerra per als Pressupostos del 2018, amb el compromís de la CUP d’aportar una proposta treballada i sòlida.

Això dona exemple d’una millor relació entre les dues formacions, que els primers anys de mandat han estat enemistades. Ara la situació ha canviat i ho valora amb satisfacció el portaveu de la CUP, Josep Manel Ximenis

Tot plegat es va parlar divendres al Programa Parlem del Poble, que el podeu recuperar a través de la pàgina web de Ràdio Arenys de Munt. Al programa es va parlar també de la situació política nacional i d’altres qüestions com la moneda pròpia a Arenys de Munt i el litigi amb Sorea.