La CUP critica l’alcalde per vulnerar els drets democràtics d’una regidora del seu grup municipal

El portaveu de la CUP a Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, considera que no és democràtic que la regidora Maria Ballester hagi d’exposar el seu argumentari al Ple després de la votació si ha votat diferent a la resta del grup municipal.

Ximenis diu que això és responsabilitat de l’alcalde, i demana que es torni a la mecànica anterior, quan els regidors que discrepaven del seu grup ho podien exposar abans de la votació.

Això permetia que hi hagués rèpliques de la resta de membres del Ple, cosa que ara no passa i la CUP ho considera injust, poc democràtic i una vulneració de drets, tant els de la pròpia Maria Ballester com de la resta de grups municipals i fins i tot del mateix govern, que no pot respondre a la intervenció.

Ximenis va fer aquestes afirmacions al programa Parlem del Poble, on no hi va intervenir Maria Ballester. Recordem que la regidora cupaire va abandonar l’assemblea de la CUP d’Arenys de Munt i fins ara ha estat liderant una altra assemblea de la CUP, que conviu amb l’anterior, enfrontades en un litigi judicial que dura des de principis de mandat.

Ara per ara se sap que la facció de la CUP on hi ha Maria Ballester es presentarà a les Eleccions Municipals i que la facció liderada per Ximenis no ho farà i donen suport al procés de Primàries.

Josep Manel Ximenis celebra que la CUP es presenti també a les Eleccions, però adverteix que no és fàcil fer una llista, aconseguir un bon programa de govern, i treure un bon resultat. Aquestes són les seves paraules.

Més enllà d’això, Ximenis va augurar un millor resultat electoral a la llista que surti del procés de Primàries que no pas a la CUP.

Per altra banda Ximenis va criticar la posició de Maria Ballester al passat Ple durant el debat d’una proposta que denunciava l’augment de feixisme, l’extrema dreta i anticatalanisme, de la qual Maria Ballester se’n va desmarcar.