La Creueta demanen un pas de vianants per comunicar-se amb el poble, i el govern apunta que cal una rotonda a les “4 carreteres”

Els veïns de la Creueta encara tenen engegada la recollida de signatures per solucionar la manca de seguretat i mobilitat en l’accés des del poble cap a la urbanització. Ara mateix per anar a peu a la urbanització de La Creueta has de travessar la carretera, i en una zona complicada, apartada del nucli urbà, a tocar de l’Institut i amb manca d’il·luminació. És la part alta del municipi, on hi ha les Quatre Carreteres, allà on conflueixen els camins que van cap a Sant Celoni, Arenys de Mar, sant Vicenç i Sant Iscle de Vallalta. Per baixar o pujar del poble cal, sempre, per un punt o altre, creuar la carretera. Els vehicles que hi circulen, encara que s’ajustin a la velocitat requerida per la via, van massa ràpid per a poder-se arriscar a creuar la carretera a peu. Això fa que la majoria de veïns de La Creueta baixin al poble només quan ho poden fer en cotxe, o hi visquin sense sortir-ne, com si visquessin a centenar de quilòmetres, però en realitat estan ben a prop del casc urbà.

Lorena Garcia Gallardo, de la Creueta, ha explicat que la seva petició és un pas de vianants, però estan oberts a parlar de qualsevol altra solució de mobilitat que els elimini aquest problema. Una situació que els fa viure tan a prop d’Arenys de Munt, però a la vegada tan allunyats, que no es poden plantejar ni baixar a comprar el pa a peu cada dia i en tenen de congelat. I els infants i joves que hi viuen no reben gaires visites d’amics perquè els seus pares no els hi deixen anar-hi sols.

Ara mateix tenen comptabilitzades unes 800 signatures, però queden encara moltes fulles per recollir i que estan repartides en moltes botigues, comerços i serveis del poble. Les aniran a buscar d’aquí 15 dies i llavors se sabrà exactament quantes signatures hi ha. Quan les tinguin les entregaran a  l’Ajuntament per tal que el govern tingui més força a la propera reunió amb Territori de la Generalitat, fixada per d’aquí a un parell de setmanes, i pugui reclamar amb més contundència una solució de mobilitat a peu per creuar la carretera de forma segura. Els veïns són optimistes i esperen que amb la recollida de signatures n’hi hagi prou per tirar endavant una solució i no calgui plantejar-se vies de protesta més radicals. Tot i això, ha dit, que ja no s’aturaran fins que la seva demanda sigui una realitat.

El regidor d’Espai Públic, i alcalde accidental, Àngel Castillo Vallcorba, ha donat ple suport a la recollida de signatures, reconeixent que el govern va ajudar a impulsar la recollida amb la finalitat de tenir més força de cara a una negociació amb la Generalitat. El regidor ha dit que la petició municipal va més enllà de la petició d’un pas de vianants que fan els veïns. La idea municipal és que una nova rotonda substitueixi el nus viari actual de les “Quatre Carreteres”. La qüestió és que no l’hagi de pagar el poble, sinó que la paguin entre Generalitat i Diputació, que són els propietaris de les dues carreteres que es creuen.