La creació d’una comissió especial per determinar responsabilitats en l’ús il·legal de dades municipals protegides, no prospera

En el darrer ple de l’ajuntament d’Arenys de Munt no es va aprovar formar aquesta comissió que la va presentar en un ple anterior el regidor del PP, Ramon Planas, a proposta del regidor Josep Manel Ximenis, quan encara no era reconegut com a regidor de la Cup.

En el torn d’intervencions, el regidor del PP Ramon Planas va ser breu dient que votaria a favor de la proposta.

Per la seva part, Lluis Campasol va dir que des del PDeCAT sempre han estat insistents amb la llei orgànica de protecció de dades. El regidor va afegir que en un ple extraordinari de 2015 el seu grup municipal va fer constar al govern de l’obligatorietat de realitzar una auditoria de protecció de dades. Així doncs, van votar en contra a espera dels resultats de l’auditoria.

La regidora del PSC, Àngels Castillo va voler aprofitar el torn per reafirmar el vot en contra al·legant que hi ha altres òrgans capaços de determinar si hi hagut o no una anomalia al respecte.

I l’alcalde Joan Rabasseda també va explicar per què el govern votaria en contra, dient que els especialistes en protecció de dades són l’Agencia Catalana de protecció de dades i no ells.

Així doncs, el punt va ser votat amb 3 vots a favor per part de la CUP i el PP, i 8 vots en contra de ERC, PDeCAT i PSC.