La covid-19 entra per primer cop en tota la pandèmia a l’Escola Bressol Municipal La Petjada i fa confinar un grup bombolla

La covid-19 ha arribat a un equipament municipal que fins ara havia estat lliure. Parlem de l’Escola bressol Municipal La Petjada. S’hi ha detectat casos positius que han obligat a confinar tota una classe, o el que és el mateix, una estança, dit de la manera que es diu a una escola bressol. La variant Omícron ha estat la primera capaç d’entrar a l’escola, on els infants estan en grups bombolla però, per qüestions òbvies, no s’hi poden respectar les mesures clau de control com són la mascareta, la higiene de mans i la distància física entre infants. Els primers casos es van detectar a finals de la setmana passada.

La seva directora, Agnès Pueyo Mamé, ha explicat a l’informatiu que de moment els casos s’han donat tots a la mateixa estança, i que els infants i les famílies ho estan passant a casa, amb símptomes de refredat, i alguns amb un refredat més fort i donant dècimes de febre durant el cap de setmana. Fins ara sols s’havien hagut de confinar infants per haver estat contacte estret de positiu amb la família, però és el primer cop que hi ha hagut infants positius dins una aula. I com és habitual en qualsevol malaltia contagiosa, quan entra a un grup d’Escola Bressol, la transmissió és immediata i inevitable. Agnès Pueyo espera que els casos es restringeixin solament a l’estança on s’han detectat i que arribi el bon temps sense cap altre ensurt.