La coca i la flama del Canigó protagonitzaran un Sant Joan sense dansa ni sardanes, i sense Fira de la Cirera

La Flama del Canigó arriba avui a Arenys de Munt per celebrar Sant Joan. Serà a 2/4 de 8 del vespre a la plaça de l’església. Després de l’arribada de la flama, es farà la lectura del manifest a càrrec d’Amics per l’Art del Maresme, que aquest any celebren el seu 15è aniversari. L’acte acabarà amb l’encesa de la foguera. En parla la regidora de cultura, Tònia Vila.

I amb Sant Joan arriben a les pastisseries les tradicionals coques. Tant des de l’Obrador com la Lyonesa tenen una previsió de vende que va cap a les mil coques. Josep Maria Garrell de La Lyonesa, explica que creien que la venda seria menor aquest any, però no serà així i es repetirà l’èxit de l’any passat. Es una bona senyal perquè vol dir que la gent té ganes de celebracions.

I des de l’Obrador, Iolanda Morè, afegeix que la coca tradicional de crema amb pinyons i la de llardons són les que més es venen.

La policia local d’Arenys de Munt ha posat en marxa un dispositiu especial de seguretat per la celebració de la revetlla de Sant Joan. Diferents agents vetllaran per la seguretat aquesta nit. Recordem que l’Ajuntament no ha autoritzat cap revetlla popular. Des de la Policia controlaran que es respectin les mesures de seguretat en l’ús de pirotècnia així com també les directrius sanitàries. Ho explica el sergent de la Policia Local, Javi Reina.

D’altra banda, Javi Reina apel·la a la responsabilitat i demana que s’evitin els riscos a l’hora d’utilitzar pirotècnia.

El que no tindrem aquest any, a causa de la pandèmia, és la celebració de la Fira de la Cirera d’en Roca i la trobada de puntaires que es fa cada any, ni tampoc la revetlla de Sant Joan que organitza habitualment la Breda de l’Eixample. Per la seva banda, els productors de cireres diuen que aquest any ha estat dels pitjors en quan a producció. Tant negatiu que asseguren que no tenen producte ni per vendre. Teresa Riera de Cal Federico ha explicat que en 42 anys ella mai havia vist una producció tant pobre.

Amb el mateix s’ha trobat Assumpta Amargant, qui explica que el problema ha estat que no ha fet fred a l’hivern i que el temps de floració ha estat massa llarg.

Així doncs els productors afirmen que ha anat bé que aquest any no es celebrés la fira de la cirera d’en Roca, ja que tampoc haguessin tingut cireres per vendre.