La ciutadania d’Arenys de Munt ha reduït en general el consum d’aigua

Com és habitual, de forma periòdica ens posem en contacte amb Aigües d’Arenys per conèixer les darreres actuacions que s’han dut a terme i també per saber quines en tenen de previstes de cara al futur. El primer que cal destacar és que els veïns i veïnes d’Arenys de Munt estan fent un esforç en la reducció del consum d’aigua i això ho ha notat l’empresa m unicipal d’aigües. Normalment els mesos de juliol i agost distribuïen a la xarxa uns 2.500 metres cúbics diàris i aquest any se n’estan distribuint només 2.000 metres cúbics diaris. Una reducció molt destacable i que cal posar en valor, i més tenint en compte el context d’onada de calor, que no convida, precisament, a gastar menys aigua.

Per altra banda, darrerament des d’Aigües d’Arenys s’ha instal·lat una reguladora a la zona de la Cantina, que subministrarà aigua a la zona de Pau Casals i Lluis Companys des del dipòsit de la Creueta. Això permetrà que el subministrament es pugui realitzar amb més garanties. També s’ha dut a terme la substitució d’uns 30-40 comptadors  i altres actuacions de petit format.

De cara al futur, el Cap tècnic d’Aigües d’Arenys, Àlex Sola Surís, diu que dependrà de la capacitat econòmica. La prioritat serà canviar la xarxa de l’aigua d’Aiguaviva i el carrer Pau Casals. S’espera rebrà una subvenció per part de la Generalitat.