La campanya per recollir mostres de sang de gossos i aïllar l’ADN començarà l’1 de febrer, de forma gratuïta i voluntària

Ahir es va fer una reunió per informar sobre la campanya de recollida d’ADN dels gossos, amb la presència de l’empresa Can-ID, que gestionarà el projecte i que hi va ser per explicar la campanya i aclarir dubtes. Com ja hem dit, s’ha engegat aquesta campanya perquè la identificació genètica permet identificar amb noms i cognoms els responsables dels excrements abandonats, per tal de fomentar les obligacions dels propietaris de gossos. Els excrements a la via pública no només són un problema de civisme, sinó que també poden generar problemes sanitaris.

La regidora de Salut Pública, Montse Batista i Alsina, ha explicat que a partir de l’1 de febrer es podrà anar al veterinari a fer l’extracció de sang per crear la mostra d’ADN, de forma gratuïta. Ara aquest pas és voluntari i l’Ajuntament n’assumeix el cost. Més endavant serà obligatori i ho haurà de pagar el vilatà. La idea és arribar a tenir un bo cens de gossos, almenys amb uns 200 exemplars censats. Un cop això existeixi, no se sap quan serà, començarà la segona part del procés, que és recollir mostres als excrements abandonats al carrer, trobar l’ADN i mirar si son d’un gos que estigui registrat.