La Cambra del Maresme ajuda a més de 32 empreses maresmenques a obrir mercat a l’exterior

La Cambra del Maresme fomenta la internacionalització de més de 32 empreses de la comarca. Entre elles no n’hi ha cap d’Arenys de Munt, però l’organisme obre de nou convocatoria d’aquest projecte i espera que aquest any si que s’hi pugui sumar alguna empresa del nostre municipi. Fins ara el  suport i  l’assessorament s’han materialitzat en  el  marc del programa Diagnosi d’internacionalització  que  la  Cambra  desenvolupa  de  forma  totalment  gratuïta. Per fomentar l’accés als mercats exteriors habilitarà sessions de treball virtual cada divendres amb l’objectiu de diagnosticar el potencial que tenen les empreses de travessar les fronteres.  Impulsar la internacionalització de les pimes i micropimes és l’objectiu pel qual treballa la Cambra del Maresme i del qual més de 32 empreses ja hi han pres part al llarg del darrer any 2020. En aquest sentit, un dels sectors que més va interessar-se per exportar els seus productes més enllà del mercat nacional és el de l’alimentació tant gourmet com ecològica. És per això que la Cambra del Maresme, en el marc del programa Diagnosi d’Internacionalització, fa una crida a totes les empreses de la comarca, amb independència de la seva mida, que tinguin interès en explorar nous camins a traçar de forma conjunta un pla d’internacionalització empresarial adaptat a les seves característiques i necessitats.

Les sessions tindran una durada de dues hores i sempre es treballarà per grups reduïts d’empreses. A cada taller, un consultor homologat i especialista en internacionalització empresarial realitzarà la diagnosi de les empreses participants i oferirà reflexions sobre el potencial que tenen els seus productes per obrir-se a nous mercats. Els tallers tenen places limitades i tots els participants rebran, una vegada inscrits, un enllaç per a registrar-se a la plataforma de treball de manera individual.

La Presidenta de la Cambra del Maresme, Mònica Masramon Leiva, ha comentat el projecte i ha animat a les empreses a participar-hi i a utilitzar la Cambra del Maresme com a recurs de suport i guia davant de qualsevol dubte que tinguin.