La brossa que es tregui els dissabtes i no sigui estrictament rebuig es quedarà al carrer sense recollir

Aquest any a Arenys de Munt hem reduït el rebuig del 58% al 38%, però cal fer un pas més per millorar. Per aquest motiu, l’ajuntament ha decidit que a partir d’aquest dissabte no es recolliran les bosses d’escombraries on es detecti que hi ha residus que es poden reciclar. Aquest procés es farà progressivament; començarà el 13 de juny i es completarà el 25 de juliol. L’empresa que gestiona la recollida selectiva no recollirà les bosses que no siguin rebuig i quedaran a la via pública fins que el veí responsable de dipositar-les les retiri.

El regidor de medi ambient, Jordi Maimí, explica que temps que l’Ajuntament intenta conscienciar a la ciutadania i demana la responsabilitat de tothom per millorar.

Més enllà del medi ambient també es tracta d’un problema econòmic, ja que si no es millora el reciclatge, les sancions econòmiques que poden venir de la Generalitat o d’Europa, faran incrementar el preu que es paga per la recollida de les escombraries.

L’ajuntament, tot i ser ara mateix un moment difícil, vol de cara l’any 2022, compensar a aquells veïns que facin bé la recollida selectiva.

També per tal d’informar s’han contractat uns agents cívics que passaran per les cases.

El rebuig no es pot reciclar ni reutilitzar, i acabar tractant-se a la planta de residus per ser incinerat; per això no es pot llençar coses que poden ser reciclables.