La BlueForce de CopLand envia cap a Ucraïna 40 tones d’aliments i productes sanitaris, dels quals 2.500kg s’han recollit aquí a Arenys de Munt

Gràcies a la solidaritat de diferents pobles catalans, entre ells Arenys de Munt, s’ha aconseguit recollir 40 tones d’aliments i productes sanitaris que s’enviaran a Ucraïna a través de dos tràilers. El primer tràiler sortirà demà cap a terres ucraïneses carregat amb 20 tones, 20.000 kg d’aliments i productes sanitaris que han aportat els ciutadans de diferents pobles, entre els quals es troba Arenys de Munt. L’altre tràiler, carregat amb les 20 tones restants sortirà la setmana vinent. Tot això ho ha explicat Albert Palacio, membre dels Blue Force, l’Associació de policies Copland, un dels impulsors de la iniciativa.

I tal i com ja vam explicar, a banda d’enviar aquests aliments i productes sanitaris, la idea és poder portar gent d’Ucraïna cap aquí. S’espera que al voltant de 100 persones, principalment nens i nenes i mares puguin arribar a terres catalanes. Es baixaran en dos autocars que pujaran buits cap a Polònia, prop de la fontera amb Ucraïna.

I com hem dit a l’inici, es portaran 40.000 kg entre aliments i productes sanitaris. Doncs bé, d’aquests 40.000 kg, 2.500 són els que s’han recollit aquí a Arenys de Munt. La regidora de Participació i Acció Social, Montse Batista Alsina només ha pogut tenir paraules d’orgull cap als vilatans d’Arenys de Munt.

La regidora ha explicat també que ara s’atura la campanya de recollida i que ja s’avisarà quan s’iniciï una nova crida.

I tot això es va explicar també ahir al Ple, al torn de precs i preguntes, quan el PSC demanda informació sobrec om havia anat la campanya solidària i quina seria la propera acció a fer. La regidora Batista va exposar la situación, i l’alcalde, Josep Sánchez, ca completar la informació explicant el plantejament comarcal respecte a l’acollida de refugiats ucraïnesos. Josep Sánchez va comentar que es van explicar les diferents estratègies per facilitar l’arribada i la vida a Catalunya d’aquestes persones que fugen de la guerra. Hi ha el suport de la Generalitat i Creu Roja, i l’àrea de Serveis socials també está preparada per ajudar als nouvinguts.