JuntsxAdM no preveu ara per ara entrar al govern malgrat haver votat Si als Pressupostos

Dissabte va ser el torn de Junts x Arenys de Munt en el Parlem del Poble. El penúltim programa abans de tancar una nova ronda amb els partits amb representació municipal. Va ser un programa marcat per la ressaca del passat ple municipal en el que Junts va presentar diferents precs i preguntes i vam aprofitar per aprofundir en el contingut d’aquestes peticions. Els regidors de Junts van tenir més temps que en el ple per poder valorar i expressar la seva opinió respecte a aquest tema però també en d’altres. Per exemple vam voler conèixer el perquè dels precs i preguntes que va presentar la formació municipal en el darrer ple. El primer demana al govern facilitar una sortida en grup a la residència geriàtrica. El portaveu de Junts, Santi Morell Capellera, explicava que la proposta neix a les poblacions de Cunit i Calafell, on els residents van poder fer una sortida pel poble amb el trenet turístic i des de Junts van creure oportú traslladar-ho a Arenys de Munt. La resposta del govern? Que ja ho estudiaran.

Un altre dels precs que va fer Junts va en relació a la via pública. Concretament van demanar, una vegada més, que el govern modifiqués el passamà de l’escala d’accés a la plaça de l’església, que segons Junts és perillós pels nens i nenes que juguen a la plaça. Roser Moré Collet lamentava que fos un prec reiteratiu i que el govern no hi posés remei amb rapidesa.

I com dèiem, dissabte es van tractar altres qüestions. Sempre s’ha parlat de la relació entre govern i oposició. L’última notícia que teníem és que el govern tenia la intenció de realitzar reunions amb els partits que van votar a favor als pressupostos d’enguany. Nosaltres vam anar més enllà i vam preguntar directament si aquest apropament obre les portes del govern a Junts. La resposta va ser clara: no, almenys de moment tot i que Santi Morell celebrava aquest apropament.