Junts per Catalunya s’ha imposat a Arenys de Munt aquest 21D

El partit del President Puigdemont ha guanyat les eleccions autonòmiques al poble per davant d’Esquerra Republicana. En tercer lloc se situa Ciutadans, i a força distància formacions ja menys votades com el PSC en quart lloc, la CUP, En Comú Podem i el PP.

Junts per Catalunya ha obtingut el 37’59% dels vots, en concret ha sumat 2.107 vots per a la formació de Carles Puigdemont i Jordi Sánchez.

9 punts per sota s’hi ha situat Esquerra Republicana, que ha rebut el 28’46% dels vots, un total de 1.595 paperetes eren encapçalades per Oriol Junqueras i Marta Rovira.

A certa distància, amb un 14’29% dels vots emesos hi trobem el partit d’Inés Arrimadas. Ciutadans, un partit sense representació municipal i clar guanyador de les Eleccions a Catalunya que ha obtingut al poble un total de 801 vots.

Força distanciat s’hi situa la quarta força al poble en aquestes eleccions, el PSC. El partit de Miquel Iceta ha tingut el 6’17% dels vots, un total de 346 paperetes.

Han estat només 23 vots més que la CUP, que n’ha sumat 323, un 5’76%. A la formació liderada per Carles Riera hi havia l’arenyenca Maria Ballester de número 4, que finalment no entrarà al Parlament ja que per Barcelona entraran al Parlament només 3 diputats cupaires.

Com a sisena força s’hi situa Catalunya en Comú-Podem, una altra formació sense representació municipal. A Arenys de Munt ha obtingut 265 vots, un 4’73% del total de vots emesos.

104 vots els ha obtingut el Partit Popular. Igual que al general de Catalunya, on el PP és la darrera força representada al Parlament, també ha estat la formació amb representació municipal menys votada al poble, amb un 1’86% dels vots.

Finalment a Arenys de Munt hi ha hagut 34 vots per al PACMA, el partit defensor dels animals i 7 per Recortes Zero-Grupo Verde. Hi ha hagut també 18 vots en blanc i 11 de nuls.

La participació final ha estat del 84’78%. Han votat un total de 5.616 arenyencs i arenyenques, dos punts i mig per sobre de la participació a les Eleccions del 27 de Setembre del 2015.

L’informatiu de divendres 22 de desembre farà valoració d’aquests resultats amb els diferents líders polítics municipals.