Josep Sánchez serà investit nou alcalde d’Arenys de Munt i governarà amb Esquerra en minoria. La resta de partits, Junts per Arenys de Munt, el PSC i la CUP ja han comunicat que es quedaran a l’oposició

En un comunicat d’Esquerra d’Arenys de Munt exposen que com a formació guanyadora de les eleccions municipals van iniciar converses amb la resta de forces sobiranistes amb l’objectiu de
formar un govern fort: ERC, Junts i la CUP.

A les converses amb el PSC, ERC els va comunicar des del primer moment la impossibilitat de negociar cap pacte de govern mentre es mantingui la situació de limitació dels drets i llibertats de Catalunya i dels politics catalans.

La resposta de la CUP a l’oferta de govern de concentració proposada per ERC, ha estat en mantenir-se a l’oposició. Des d’ERC respecten la decisió de la CUP en quedar-se a l’oposició però continuaran treballant per assolir pactes.

Pel que fa a les negociacions iniciades entre ERC i Junts per Arenys de Munt s’han basat des del primer moment en arribar a un acord de govern entre les dues formacions. Però el fet que la CUP confirmés que Junts volia deixar fora del govern a ERC, les negociacions iniciades han quedat en suspens fins després del ple d’investidura. El cap de llista d’Esquerra d’Arenys de Munt i alcaldable, Josep Sánchez, explica que aquesta situació ha provocat un trencament de confiança cap a Junts.

Preguntat pel fet de governar en minoria, Josep Sánchez, diu que ho lamenta però que desprès de la investidura continuaran les reunions amb la resta de formacions, ja que aposta per tenir un govern fort.

Per la seva part, Junts per Arenys de Munt ha enviat un comunicat on diuen que s’han reunit amb tots els partits polítics amb representació municipal i sempre han dit que no farien govern amb partits còmplices de l’aplicació del 155.

S’han trobat amb Esquerra Republicana amb l’ambició de tenir un govern fort, amb la CUP per veure si les accions programàtiques proposades per ambdues formacions, eren coincidents i, en cas d’una entesa amb la CUP es podia produir un altre fet, i era que el PSC els hagués pogut donar els seus vots.

Però finalment tot això no s’ha produït perquè segons diuen, ERC creu que Junts havien ofert la possibilitat d’un pacte de govern amb el PSC, cosa que no és certa i és per això, que Esquerra ha trencat les negociacions.

Una altra possibilitat era governar amb 5 regidors; els 4 del partit més el regidor de la Cup, però tampoc serà. Per tant Junts per Arenys de Munt continuarà a l’oposició.

Per la seva part, la cap de llista del PSC, Vanesa Muñoz, explica que s’ha trobat amb les diferents formacions politiques i que finalment la decisió del PSC es mantenir-se a l’oposició.

De nou Vanesa Muñoz destaca el fet de que Esquerra no els deixi entrar a govern per ideologies diferents.

Des de la CUP també han fet un comunicat on diuen que treballaran constructivament des de l’oposició, ja que és la manera més factible per fer que el govern es decanti de manera clara per fer polítiques reals de l’esquerra.  Ho detalla el cap de llista, Guiu Muns.

També han valorat la proposta de Junts per Arenys de Munt de construir un govern alternatiu al d’ERC, el qual tindria només cinc regidores; però han cregut que no es positiu fer polítiques dins d’un govern en clara minoria i conformat amb un partit tradicionalment de dretes.

D’altra banda, han considerat que per una qüestió democràtica i de respecte als i les votants, no tindria gaire sentit deixar el partit més votat a l’oposició.

Demà a les 12 del migdia a la masia de Can Borrell tindrà lloc la sessió extraordinària constitutiva del nou ajuntament i l’elecció de l’alcalde.

Tots els electes disposen de la credencial com a regidors/es i, després de la presa de possessió i de la constitució de la mesa d’edat, procediran a la votació per a l’elecció del nou alcalde.

L’alcalde en funcions, Joan Rabasseda, ja ha adreçat la convocatòria d’aquesta sessió constitutiva als sis regidors i regidores d’ERC, Josep Sànchez, Tònia Vila, Àngel Castillo, M. Àngels Gros, Jordi Maimí i Montserrat Batista.

També als quatre regidors de Junts per Arenys de Munt, Lluís Campasol, Abel Coll, Roser Moré i Vicky Devesa; als dos del PSC, Vanesa Muñoz i Àngels Castillo, i al regidor de la CUP, Guiu Muns.

La sessió constitutiva del nou consistori quedarà enregistrada en videoacta i serà retransmesa per Ràdio Arenys de Munt i també es podrà seguir per les pantalles de televisió que s’habilitaran a la Masia de Can Borrell.