Josep Sánchez Camps serà investit aquest dissabte com a nou alcalde, però encara no ha fet públics els detalls del pacte assolit

Dissabte hi va haver sessió d’alcaldia a Ràdio Arenys de Munt. Hi va assistir Josep Sánchez Camps com a alcalde en funcions, amb la plena seguretat que serà escollit de nou alcalde d’Arenys de Munt aquest proper dissabte. Al programa, però, va mantenir el secret encara referent al pacte de govern que doni estabilitat els propers quatre anys. Sánchez va afirmar que abans d’aquest proper dissabte es farà públic el pacte al qual s’ha arribat i amb quin partit ha estat.

Pel que fa a la investidura va afirmar que serà escollit alcalde en 99,9% de possibilitats. No ho serà si cau algun meteorit, va dir, i s’ha de cancel·lar la investidura. Si això no passa, Sánchez serà de nou alcalde, i ho serà per els propers quatre anys. Seguirà atenent a tots els veïns directament per Whatsapp, però tenint en compte els precedents, per no deixar-se vèncer per l’angoixa i la pressió, ha promès intentar gestionar millor el seu temps i limitar-se als horaris laborals per atendre al mòbil.

Al programa es va parlar d’infraestructures de mobilitat que afecten Arenys de Munt. Una d’elles la futura carretera entre Arenys de Mar i Sant Celoni, que està projectada, dibuixada, comportant afectació a finques i masies, però que no hi ha cap plantejament de tirar-la endavant a curt o mitjà termini. També es va parlar de les rotondes de sota l’autopista, també projectades i aprovades, però sense data d’obra perquè la Generalitat no ho tira endavant. I fins i tot Josep Sánchez va recordar el projecte de fer una línia ferroviària interior, entre pobles de mar i de muntanya, aprofitant el traçat de l’autopista, i que substitueixi l’actual línia marítima del tren, que perilla cada vegada que hi ha llevant.

També va argumentar que els cotxes elèctric ara per ara no són una alternativa a la mobilitat tradicional. Aposta per millorar el transport públic amb una línia pròpia de bus que uneixi internament punts del municipi.

Per altra banda al programa alcaldia es va parlar de les inscripcions a les escoles i de com estan ara mateix els ànims entre centres escolars, direccions i famílies. Josep Sánchez Camps va afirmar que aquesta qüestió li ha fet passar molts mals moments, i encara no està ben resolta. El govern municipal segueix reclamant les quatre línies educatives al poble, dues per a cada escola, i lamenta que el Departament d’Educació hagi gestionat la problemàtica amb decisions desconcertants i radicals. Ara que qui té dues línies és el Sobirans, la voluntat és que cap infant es quedi sense anar al Sant Martí.

Ara el nou govern, que serà encapçalat per Esquerra, té la missió complicada de recosir les relacions entre centres escolars i la comunitat educativa en general per poder tirar endavant projectes educatius conjunts, ja que els alumnes no en tenen cap culpa.

Altres temes que van sorgir al programa va ser la voluntat de seguir defensant el retorn de pediatria, la voluntat de crear comunitats energètiques per compartir energia entre veïns i ajuntament o empreses.