Ja estem en fase 2 de desescalada

Arenys de Munt ha entrat a la Fase 2 de la desescalada. D’aquesta manera s’eliminen franges horàries dels nens, que ara podran sortir tants cops com vulguin, durant tot el dia i s’elimina el límit d’un quilòmetre de distància. També s’eliminen franges per a la pràctica esportiva i passejar, tot i que es mantenen per a col·lectius vulnerables, com ara la gent gran que seguirà sent de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 de la tarda. En parla el regidor de seguretat, Àngel Castillo.

Es permet passejar i fer esport de manera individual, és a dir, sense que hi hagi contacte físic i es pot passejar i fer esport en grups de fins a 15 persones i també fer reunions de fins a 15 persones, en espais tancats i a l’aire lliure, sempre mantenint la distància de seguretat de 2 metres. Es permet també la circulació per la unitat territorial de referència (Regió Sanitària de Barcelona) en grups d’un màxim de 15 persones. No es pot sortir de l’àrea sanitària, excepte per causes justificades o de força major.

També obren els interiors de bars i restaurants a un 40 % de la seva capacitat però no es permet encara l’autoservei. Tampoc es pot consumir a les barres. Alan Gonzalez, del bar restaurant Ziam, explica que per problemes d’espai ells només poden obrir el 30% de l’aforament interior i agraeix les ajudes de l’Ajuntament.

També es permet l’obertura dels centres comercials, amb aforament limitat al 40 % i zones comunes encara tancades.

En educació, ja varem explicar divendres, que avui s’obrien les escoles d’Arenys de Munt amb uns 40 alumnes entre les dues escoles de primària i l’Institut, tot i que es mantenen les classes telemàtiques. El director de l’escola Sant Martí, Lluis Llovet, explica han seguit el protocol d’obertura del centre i que també van preguntar a les famílies si estaven interessades en que els seus fills tornessin a l’escola. Concretament hi ha assistit 2 alumnes d’Educació infantil i 10 de 6è de primària.

Concretament a l’Escola Sobirans només hi aniran 7 o 8 alumnes de sisè de primària, i alguns alumnes de segon i tercer faran una tutoria puntual amb el seu mestre. La directora de l’escola, Stella Pujol, explica que els alumnes que vindran ho hauran de fer seguint les mesures de seguretat establertes.

Stella Pujol explica que tot i ser poques les famílies que s’han interessat perquè els seus fills tornin a l’escola, el més important es que es continuaran fent classes telemàtiques.

A l’Insitut Domènec Perramon està previst que hi assisteixin uns 15 alumnes en 3r i 4t d’ESO i 2n de Batxillerat. El director del centre, Joan Duran, explica que des del Departament d’Educació recomanen que hi assisteixin només alumnes que es trobin en fase de canvi de cicle com és el cas dels alumnes de segon de batxillerat.

Joan Duran afegeix que també assistiran alumnes de 3r i 4t d’ESO per rebre orientació educativa.

En cultura es permeten actes i espectacles en espais tancats amb l’ocupació d’un terç de l’aforament autoritzat i amb 30 persones de públic com a màxim. També actes en espais a l’aire lliure amb l’ocupació d’un terç de l’aforament autoritzat i amb un públic màxim de 200 persones, sempre assegudes.

També en aquesta fase, ja es permet prendre el sol, banyar-se i practicar esports aquàtics de manera individual i sense contacte físic, permetent la distància de separació de 2 metres. Concretament a Arenys de Mar, hi haurà la restricció de l’accés de vehicles a la Platja del Cavaió, una mesura que es prendrà per poder controlar el seu aforament i que es farà els dies de màxima afluència. No es farà aquesta restricció als aparcaments d’accés de les platges de la Musclera o la Picòrdia que tenen un aparcament limitat. Per reforçar aquesta informació, l’ajuntament d’Arenys de Mar ha editat uns cartells que es posaran a la platja per recordar les mesures. Hi haurà una vigilància continuada a la sorra per demanar que es respectin les normatives establertes.