Fem un repàs als 6 precs i les 5 preguntes que es van presentar al darrer ple municipal

El Partit Popular va presentar un prec i dues preguntes. Pel que fa al prec, el seu regidor Ramon Planas va demanar explicacions sobre diverses qüestions de la nit de naps i cols d’enguany. En particular va preguntar sobre si es van dur a terme tasques preventives, sobre el desplegament de seguretat, cobertura i protecció i sobre quines incidències es van produir.

El regidor de Seguretat i Espai públic, Àngel Castillo va especificar les tasques preventives que es van realitzar a l’institut i a l’espai jove. També va detallar el dispositiu de seguretat que va constar de 8 policies locals, 3 Mossos d’Esquadra, 6 vehicles i una persona a la centraleta. Pel que fa a les bretolades, va comentar diverses pintades, es va tombar un contenidor, es van trencar un fanal i una jardinera i es van saquejar dos llimoners.

La primera pregunta del PP va ser sobre l’estat dels escocells que van qualificar de “lamentable”. En aquest cas també va respondre Àngel Castillo, que va explicar que hi ha dues partides que sumen 100.000 euros destinades a actuacions de millora dels escocells que començaran a mitjans de març.

La darrera pregunta del PP va ser sobre el retard en l’inici de les obres del Pi Gros i sobre la supressió de places d’aparcament a la zona. Com explicarem a l’informatiu d’avui, aquestes obres començaran a finals de mes.

La Cup va preguntar sobre el cobrament de fibrociment per portar-lo a la deixalleria i els riscos per a la salut que implica. El regidor Àngel Castillo, va explicar que la deixalleria no està preparada per rebre amiant, però que tot i així de vegades en deixen a l’exterior i per tant s’ha de gestionar.

La CUP va presentar un prec per demanar que es finalitzin els treballs per aprovar el nou reglament orgànic municipal de l’ajuntament. La regidora Tònia Vila va explicar que ven aviat el reprendran, després de l’aturada que hi ha hagut per la situació política del país.

La CUP va presentar una altre prec perquè es millori la sortida del Rial de la Cotxeria cap a la carretera, degut a la nova entrada pel Bellsolell, per les obres de la riera. De nou Àngel Castillo va respondre que l’única cosa que poden fer és reforçar la senyalització vertical.

Una altre millora que demana la CUP és la seguretat del soterrani que hi ha davant de l’Edifici del Sindicat. En aquest cas es va dir que es prenia nota i es faria.

El PSC va preguntar sobre les bases reguladores de prestacions econòmiques de caràcter social i urgent de l’ajuntament. L’alcalde i regidor de benestar social, Joan Rabasseda, va comentar que s’estan treballant perquè aquestes s’han ampliat amb ajuts al menjador de l’Escola bressol Municipal i per la T-Senior.

El PSC també va presentar un prec perquè s’executin les propostes votades i aprovades en el procès participatiu del 2017 i que encara estan pendents, com ara la T-Senior o el servei de logopèdia. El regidor d’economia, Josep Sánchez, li va dir que quan ella era regidora no hi havia ni bases fetes sobre la targeta del bus, i ara si han posat per fer-les i aprovar-les en breu, perquè la T-Senior es pugui oferir a partir de la primavera.

Sobre el servei de logopèdia, Josep Sánchez, va dir que aquest servei està pressupostat i ja s’ha contractat.

El PSC va preguntar sobre la negativa del govern municipal a augmentar en el pressupost 2018 la dotació de subvencions a les entitats socials del nostre municipi. L’alcalde li va respondre que s’ha augmentat la partida de manera considerable de benestar social i igualtat, però que com sap, el pressupost s’ha de quadrar. Joan Rabasseda va comentar que al 2017 s’havien donat més de 129 mil euros a les entitats.

I finalment el PDeCAT, va preguntar per posar il·luminació a la zona de Disam. El regidor d’espai públic va respondre que en aquest espai ja hi ha prou il·luminació, però que durant uns dies el rellotge que controla l’encès s’havia desprogramat.