Fem un repàs a les 4 mocions que els diferents grups municipals presentaran al ple municipal d’avui

El grup d’Esquerra Republicana presentarà una moció per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, amb l’objectiu de visibilitzar la desigualtat en el mon laboral i l’assetjament sexual que encara es produeix avui en dia.

El PDeCAT presentarà una altre moció per demanar la territorialització de la gestió dels pisos de la Sareb. El regidor Marc Tarrés ha explicat que pretenen que l’Ajuntament tingui un registre de pisos desocupats per poder fer-ne un ús social.

La Cup presentarà una moció per instar al Parlament de Catalunya a aprovar, de nou, totes les lleis suspeses o anul·lades pel Tribunal Constitucional, per tal de fer front a la situació d’emergència social al nostre país.

Volen que es recuperin, per exemple, el decret llei d’impostos als bancs, el decret llei contra la pobresa energètica i la llei d’emergència habitacional.

I el PSC presentarà una altre moció per establir un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats.

En concret demanaran tornar al consens del 2011, derogant tots els canvis introduïts pel PP en els darrers anys, que, segons la regidora Àngels Castillo, estan posant en perill les pensions.

A l’apartat de precs i preguntes, el PP presentarà un prec sobre la nit de naps i cols 2018, i preguntarà sobre el lamentable estat dels escocells i sobre les obres d’urbanització del Pi Gros.

La Cup preguntarà sobre el cobrament de fibrociment per portar-lo a la deixalleria i els riscos per a la salut que implica, i presentaran un prec per finalitzar els treballs per aprovar el nou reglament orgànic municipal de l’ajuntament.

La Cup també presentarà un prec perquè es millori la sortida del Rial de la Cotxeria cap a la carretera i per millorar la seguretat del soterrani que hi ha davant de l’edifici del sindicat.

El PSC preguntarà sobre les bases reguladores de prestacions econòmiques de caràcter social i urgent de l’ajuntament i presentarà un prec perquè s’executin les propostes votades i aprovades en el procés participatiu del 2017 i que encara estan pendents.

El PSC també preguntarà sobre la negativa a augmentar en el pressupost 2018 la dotació de subvencions per a les entitats del nostre municipi.

I el PDeCAT presentarà un prec per demanar que es posi il·luminació a la zona on es troba el magatzem d’aliments, el Disam.

El ple començarà a les 8 del vespre a la Masia de Can Borrell i el podreu seguir per la ràdio.