Esquerra Republicana ha trencat el pacte de govern amb els Socialistes a Arenys de Munt, que mantenien des del 2013

Tot i que en el pacte subscrit al 2015 es contemplava “el respecte als diversos posicionaments ideològics en els assumptes d’àmbit nacional”, la intervenció de la Generalitat de Catalunya per part del govern de l’Estat espanyol amb el vistiplau del PSC ha provocat la decisió d’Esquerra.

Ramon Pujol, president d’ERC d’Arenys de Munt, ha posat en valor la feina d’Àngels Castillo al capdavant de la regidoria de Benestar Social, Convivència i Ocupació, però creu que el tarannà espanyolista del PSC impossibilita mantenir el pacte.

L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, ha dit que ha estat una decisió difícil tant a nivell personal com polític. També ha volgut posar en valor la feina de la regidora del PSC, i el fet de que en diverses ocasions ha condemnat la violència de la policia espanyola l’1 d’octubre, també ha reclamat la llibertat dels presidents de l’ANC i d’Òmnium, s’ha posicionat personalment en contra de l’aplicació de l’article 155 i ha defensat el dret a decidir.

Per la seva part, Àngels Castillo, que va rebre la noticia ahir al vespre per part de l’alcalde Joan Rabasseda, s’ha mostrat sorpresa per la decisió. Àngels Castillo ha dit que no esperava que això succeís ja que creia que es posaria més en valor la feina feta. Ha afegit que l’actuació d’Esquerra li sembla de caire totalitari i que es demostra que “qui no pensa com ells, l’aparten”.

A partir d’ara, el govern en minoria d’Arenys de Munt, format per cinc regidors i regidores republicans a partir de l’1 de novembre, continuarà executant el Pla d’Actuació Municipal 2015-2019.

Aquí podeu consultar i llegir sencer el comunicat del PSC: COMUNICAT DEL PSC d’Arenys de Munt-1