Esquerra Republicana de Catalunya presenta una llista electoral continuista, on els sis primers noms són els sis actuals regidors

Hi ha, això si, algun canvi d’ordre, però res massa significatiu. Josep Sánchez Camps encapçala una llista on de número dos hi té Montse Batista Alsina, actual regidora de Gent Gran, Acció Social, Benestar Animal, Participació… I és una llista cremallera, per tant el número tres és un home. És Àngel Castillo Vallcorba, actual regidor d’Espai Públic. La número quatre és l’actual regidora d’Urbanisme i Sanitat, M. Àngels Gros i Argelés. I el cinquè torna a ser un home i és Jordi Maimí Girbal, actual regidor de Medi Ambient i noves tecnologies. I la número sis també és actualment regidora, de Cultura i Educació. És Tònia Vila Paituví. Com a setè, que seria qui marca la majoria absoluta, també hi ha una persona habitual a la llista d’Esquerra com és Martí Utset i Gil. Per Esquerra Republicana, es tracta d’un equip potent amb experiència però amb il·lusions renovades en el qual repeteixen els actuals regidors però que, a més, també incorpora cares noves de perfils molt variats que fan que el projecte sigui molt més divers i transversal.

Tot plegat es va donar a conèixer aquest passat dissabte 22 d’abril al Sopar de la República que organitzava Esquerra. Pràcticament cent-cinquanta persones es van reunir a la Sala Municipal per assistir-hi. Durant l’acte es va realitzar un petit homenatge a tots aquells regidors i regidores que al llarg dels últims 40 anys han representat Esquerra Republicana al municipi i, a continuació, es va projectar un nou vídeo, titulat “On tot comença”. Aquest curtmetratge repassava la transformació que ha experimentat Arenys de Munt en el últims anys tot repassant el canvi que ha experimentat el poble a través de la urbanització superficial de la Riera, i com aquest és el punt de partida de tots els nous reptes que hi ha per endavant.

El candidat republicà per Arenys de Munt, Josep Sànchez i Camps, va fer un breu discurs, per agrair el llegat de tots aquells que ens han precedit i com alhora, aquest llegat és la base sobre la qual se sustenten totes les polítiques que tenen pensades pel futur del poble. Sánchez va repassar algunes de les propostes estrella del seu programa electoral, com el projecte del Nou Eixample.

Ho ha explicat tot plegat a l’informatiu migdia, l’alcaldable republicà:

L’acte va comptar amb la presència del President d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras i Vies, que visitava Arenys de Munt per primer cop després d’haver passat per la presó per haver organitzat el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. La secció local va voler agrair la visita de Junqueras amb un emotiu vídeo en el qual es recordava totes les vegades que havia estat a Arenys de Munt, com per exemple durant la històrica jornada del 13 de setembre de 2009 en la qual es va celebrar la primera consulta independentista de la història. Junqueras, aplaudit quan va entrar a la sala, va fer un discurs molt proper en el qual va demanar a la gent d’Esquerra que, tot i els moments difícils, segueixin remant per treballar cap a la independència i sobretot, que oblidessin els retrets cap als seus company de viatge, una clara referencia a Junts i la CUP. Per Junqueras, la única oportunitat per a superar el següent embat és que els independentistes siguin cada cop més, i cada vegada més forts. Des de Ràdio Arenys de Munt vam poder parlar amb Junqueras durant el Sopar de la República, gràcies a l’entrevista que li van fer els nostres companys Joan Puig i Jordi Soler, i que ara la podem escoltar íntegrament.