Es reprèn el desplegament de 4G i 5G, per tant es poden detectar de nou problemes de recepció de TDT

Les operadores de telefonia mòbil Telefónica, Vodafone i Orange han anunciat que durant les properes setmanes continuaran fent a Arenys de Munt el procés d’implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació, 4G i 5G, sobre les bandes de 800 y 700 MHz, respectivament. I això, ja se sap, pot comportar que no es rebi bé la señal de TDT. Ho ha publicat l’Ajuntament a la seva web, i de fet, la informació és una reiteració del que ja es va anunciar a finals de maig quan va començar el desplegament.

La tecnología 5G permetrà que els arenyencs puguem gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat i una cobertura més àmplia dins dels edificis, en una extensió geogràfica més gran.Però això no és el més important, almenys ara quan s’està fent el desplegament. Ara el més importan tés que la prestació dels serveis mòbils en aquestes bandes de freqüència pot comportar l’aparició de determinades afectacions a la recepció del senyal de Televisió Digital Terrestre (TDT) a les llars d’Arenys de Munt, ja que aquestes bandes s’utilitzaven anteriorment per fer arribar la TDT. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la recepció de TDT, les operadores de mòbil han creat l’entitat Llega700 per solucionar qualsevol afectació en la recepció de canals de televisió. En cas que detecteu algun problema amb la recepció de TDT, podeu contactar amb Llega700 trucant gratuïtament al telèfon 900 833 999 o a través del web www.llega700.es.

Així ho destaca Jordi Maimí Girbal, titular de l’àrea de Serveis Informàtics de l’Ajuntament, dient que l’objectiu bàsic ha estat informar a la ciutadania dels problemes que es poden trobar amb la recepció de senyal televisiu, tal com ja va passar amb la implantació del 3G.