Es prohibeixen les reunions de més de 10 persones i es restringeix el nombre d’alumnes a l’aula

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat noves mesures per combatre la Covid-19 davant “d’un creixement persistent” de contagis.

El govern prohibeix les reunions de més de 10 persones en l’àmbit públic i privat. Amb aquesta nova mesura, la Generalitat també manté la distància del metre i mig, l’ús obligatori de la mascareta i la higiene de mans; el tancament de l’oci nocturn i la restricció d’horaris en l’hostaleria i restauració, així com la prohibició de consumir alcohol i tabac a l’aire lliure. Ho explica l’Alcalde accidental, Àngel Castillo.

Aquestes restriccions no afecten a l’aforament de les celebracions dels actes culturals.

Castillo afegeix que en l’àmbit públic serà relativament fàcil controlar que es respectin les noves restriccions  i apel·la a la responsabilitat en les reunions privades.

Per últim, Àngel Castillo reconeix i alerta que Arenys de Munt es troba en risc alt de rebrot. Per aquest motiu demana prudència responsabilitat a la ciutadania.

D’altra banda, Quim Torra també va anunciar la reducció de les ràtios a primària, amb menys de 20 alumnes per aula, i que la mascareta serà obligatòria a partir dels 12 anys. La regidora d’Educació, Tònia Vila explica que estaran pendents de l’evolució de la situació i avança que properament es reuniran amb els directors dels centres educatius del poble per preparar els protocols d’obertura.

Està previst també que del 15 de setembre al 15 de novembre es facin 500.000 tests a les escoles i instituts de Catalunya. Per altra banda, Tònia Vila ja ha confirmat que enguany no es celebrarà la recepció als professors de les escoles.