Es posen en marxa les ajudes econòmiques per frenar la pujada d’atur i reactivar el municipi

L’ajuntament d’Arenys de Munt posarà en marxa la setmana vinent la convocatòria d’ajuts al comerç i a les empreses. Concretament destinarà 90 mil euros dels 460 mil que van aprovar per fer front al coronavirus. L’alcalde Josep Sánchez, explica que es tracta de donar suport a l’economia local, i que serà dilluns o dimarts quuan obriran aquesta convocatòria. També aviat convocaran la resta d’ajuts com per exemple pel lloguer social o per subministraments bàsics.

D’altra banda també estan activades les ajudes d’emergència social i han reforçat econòmicament el Departament d’acció social.

També en plana ecnòmica aquest dies hem conegut les dades d’atur i concretament a Arenys de Munt ha augmentat en 24 persones i són 499 les persones registrades en el mes de maig. Respecte a les dades de l’any passat, l’increment és de 134 persones més a l’atur. L’alcalde explica que tot i que són unes dades negatives volen ser optimistes i confia amb l’esperit emprenedor del poble per capgirar la dinàmica.

Les dades d’atur al Maresme han registrat un increment històric durant el mes de maig i s’enfilen a xifres de persones sense feina similars a les registrades durant el mateix període de 2016. A Arenys de Munt la xifra era de 516 aturats. El total de maresmencs i maresmenques registrades com a demandants de feina és de 29.848. Aquesta xifra fa referència només a les persones en situació d’atur i no incorpora les que es troben en situació de regulació de l’ocupació temporal que, a 2 de juny, pujava a 30.898.