Es manté el perill per fort vent i pluges extremadament abundants

Els efectes del temporal de vent i pluja que afecta el país des d’ahir, i que durarà ben bé fins dimecres s’han fet sentir al municipi. Meteomar té activades alertes al Maresme pels episodis de forts vents i temporal marítim. A Arenys de Munt aquest matí s’ha desprès part de la façana del pavelló de Can Zariquiey.

El regidor de seguretat, Àngel Castillo, ha entrat en directe aquest matí al programa “El Cafè del Matí” i ha explicat que també s’han vist afectades diverses senyals de trànsit, arbres i una paret del Centre Moral. El regidor també ha comentat que no s’ha produït cap dany personal.

L’Ajuntament ha decidit precintar els voltants del pavelló per seguretat i ha sol·licitat que els bombers valorin quina és la situació i com actuar al respecte. Àngel Castillo ha afegit que les condicions meteorològiques no permeten reparar els desperfectes.

El govern també ha decidit cancel·lar totes les activitats que es desenvolupen a l’aire lliure entre avui i demà.

Les escoles també han patit algunes incidències pel que fa a caiguda de teules, tendals i branques. Tot i que aquest matí han obert amb normalitat, s’ha decidit suspendre l’activitat escolar d’aquesta tarda.

Es preveu que aquesta matinada les ratxes de vent de component nord-est puguin arribar a superar els 100 km/h. D’altra banda els mapes també apunten a episodis de pluges abundants de cara a demà dimarts.

Els vents estan acompanyats d’un fort onatge que anirà creixent amb onades que poden arribar als 5 o 6 metres demà dimarts, per el que es recomana molta prudència.