Es comença a treballar en la municipalització del servei de ràdio

Dissabte hi va haver sessió d’alcaldia a la radio, va venir Josep Sánchez Camps, a les 12, i vam poder tractar diverses qüestions, com la mobilitat, el civisme, la neteja… i vam tenir també trucades i whatsapps d’oients. Tot plegat va fer que ens quedessin pendents preguntes per fer-li, com una que ens afecta de ple a aquesta casa, la municipalització del servei de radio.

És públic el fet que l’equip de Govern está treballant en aquest tema, i que es va fer l’encàrrec d’un estudi de viabilitat económica sobre la radio. La nostra és la municipalització que el Govern té previst fer després del Servei Municipal d’Habitatge, i el nou sistema de funcionament hauria d’estar a punt l’1 de juny d’aquest any, ja que el darrer dia de maig és quan acaba l’actual licitació de radio, que va guanyar l’empres Ràdio Associació Arenys de Munt.

Com tots els canvis, això genera un neguit en la plantilla de treballadors d’aquesta entitat, per saber exactamente com es farà aquesta transició a servei municipal gestionat per GUSAM i com quedaran els llocs de treball de cadascú d’ells. Josep Sánchez Camps ha explicat que la voluntat clara del govern és comptar amb el capital humà que actualment està fent ràdio. Al Ple de dijous es crearà una comissió per internalitzar el servei amb la voluntat ferma de mantenir el servei de ràdio que arribi a nous nivells de qualitat i professionalitat. La ràdio porta 40 anys existint i el govern vol comptar amb la gent que actualment hi treballa, i en cap cas vol menystenir el capital humà actual. Sánchez considera que, sense haver-hi de posar més diners, es podrà mantenir la plantilla de treballadors, amb la perspectiva, això si, de modificar l’organització i les tasques de cadascú per encarregar la tasca professional i tècnica més adient a cada membre de l’equip.

Preguntat sobre si pot garantir que cap lloc de feina perilla, Sánchez no ha volgut respondre, ja que, segons ha dit, seria una irresponsabilitat avançar qüestions de caràcter personal que puguin generar neguit i incertesa. El plantejament és que no perilli cap lloc de treball, ja que tothom hi cap i tothim és necessari en el nou projecte de ràdio municipal. ara bé, ha puntualitzat, aquest reajustament s’ha d’ajustar a normativa i als requeriments tècnics necessaris. “Potser les fitxes encaixen, però encaixen diferent”, ha dit.