ERC, Junts per Arenys de Munt i la CUP han acordat facilitar que la moció proposada pel moviment ciutadà Via Unilateral sigui debatuda en el ple del 17 de desembre

Com ja vàrem explicar, en un primer moment, l’informe previ de la secretaria municipal argumentava que, segons el ROM, els ciutadans podien formular precs i preguntes, però no presentar mocions al ple. Els partits polítics han entès que la iniciativa ciutadana –acompanyada per 302 signatures–, no podia ser desatesa i que s’havien de proposar alternatives per facilitar que la petició de debat i votació del text arribés al ple.

Així doncs, els grups municipals s’han compromès a debatre en el ple de desembre, la moció proposada pel moviment #ViaUnilateral. En dóna més detalls Vicenç Ibañez, de la plataforma.

Com a punts més destacables de la moció hi trobem el compromís de reconèixer el mandat de l’1 d’octubre, el suport a la Via Unilateral i instar a les direccions nacionals dels partits sobiranistes a incloure el reconeixement de l’1 d’octubre en els seus programes electorals.