ERC i CUP asseguren que no pactaran amb el PSC. Junts afirma que no pactaran amb ningú que els faci renunciar a l’independentisme i Alternativa diu que “venen a sumar”

El passat dijous l’ANC va celebrar un debat amb 4 dels 5 candidats a l’alcaldia amb la independència com a únic tema de debat. Des de de l’ANC d’Arenys de Munt comentaven que consideraven important i bo parlar d’Independència per tal d’escollir el vot amb més elements de judici.

De totes les preguntes que es van portar a debat n’hi ha una que sí que afectava directament al futur polític d’Arenys de Munt. La pregunta era senzilla: es comprometen a no pactar cap acord de govern amb el PSC?

La primera resposta la donava Josep Sánchez Camps, cap de llista d’ERC. Una resposta clara: “Tenim el deure de governar per tothom però no amb tothom. ERC no pactarà amb el PSC.”

Per la seva part, Pep Artigas Alsina, alcaldable de Junts, deixava a l’aire la resposta dient que Junts x Arenys de Munt és una força municipalista, que la seva prioritat és el poble, després Catalunya i a una distància sideral el partit. Artigas afegia que no pactaran amb ningú que els faci renunciar al seu compromís amb l’independència

El següent que responia la pregunta era Guiu Muns Roura, cap de llista de la CUP, que deia que la CUP és un partit clarament municipalista però que “ni parlar-ne de pactar amb qui aplaudeix la repressió”.

I per últim, el cap de llista d’Alternativa, Virgili Garcia Fernández, va expressar que tal i com van dir fa 4 anys, venen a sumar i ajudar, i no tenen problema a treballar per Arenys de Munt amb qui sigui.