ERC d’Arenys de Munt vol retre un homenatge a qui fou el primer president del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat retirar la Medalla d’Or de la ciutat a l’expresident del Parlament de Catalunya Heribert Barrera. La petició de retirar-li la medalla l’ha fet la formació de Manuel Valls, Barcelona pel Canvi, per declaracions que consideren xenòfobes i feixistes fetes en el passat pel líder històric d’Esquerra Republicana, com ara dir que a Amèrica els negres tenen un coeficient intel·lectual inferior als blancs.

El president d’Esquerra d’Arenys de Munt, Ramon Pujol, creu que la retirada de la medalla és un menyspreu a la figura d’Heribert Barrera i que no considera que les seves declaracions fossin racistes.

Heribert Barrera va tenir una relació molt especial amb Arenys de Munt. Durant el seu mandat va visitar el poble per inaugurar un nou pavelló esportiu i les obres d’ampliació de l’escola Sant Martí. Cal recordar que aquesta visita precipitaria els esdeveniments per l’enderrocament de la creu dels caiguts.

Per aquest motiu, ERC d’Arenys de Munt ha demanat a la Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament d’Arenys de Munt que tingui en consideració posar el nom “Heribert Barrera” a un carrer, plaça o espai de la nostra vila.