En el ple es va presentar una declaració institucional per recolzar el poble sahrauí per la situació actual que viu

La regidora Tònia Vila va parlar d’aquesta preocupant situació entre el Marroc i la república sahariana. Per això demanen a les institucions i especialment a Nacions Unides, que vetllin per la pau entre nacions i pels drets humans.

Pel que fa a l’ordre del dia del ple, es va aprovar la proposta de resolució d’al·legacions presentades i l’aprovació provisional d’una modificació puntual del pla general per permetre la protecció d’edificis i habitatges del poble.

Aquest va ser un punt aprovat pels regidors al govern i pel regidor Abel Coll. En canvi, tant la Cup com el PSC es van abstenir i Junts per Arenys de Munt va votar en contra, i va presentar al·legacions. El regidor Lluis Campasol de Junts, va dir que s’hauria de revisar el pla ja que es presenten moltes modificacions, degut a que les necessitats actual no són les mateixes que fa 15 anys.

El ple també va aprovar la proposta d’aprovació de la modificació de percentatges en despesa plurianual. En aquest cas es va aprovar per unanimitat. L’Alcalde va llegir els acords.

També es va aprovar per unanimitat la proposta d’aprovació de la creació d’una comissió informativa especial per a la prestació del servei d’habitatges protegits i la  supressió del servei de pisos d’emergència. En aquest cas va ser la regidora d’Urbanisme, Maria Àngels Gros l’encarregada de llegir els acords.

Pel que fa a les mocions. La que va presentar la  CUP sobre la violència masclista i l’afectació de la COVID va ser aprovada per unanimitat, i la del PSC, a favor de la protecció del sistema sanitari d’atenció primària va comptar amb 6 vots a favor de CUP, JxAdm i PSC i 7  abstencions d’ERC i del regidor no adscrit.

Podeu escoltar el ple sencer al web de Ràdio Arenys de Munt, a la carta.