En el ple de gener de l’Ajuntament d’Arenys de Munt es van fer un total de 11 precs i preguntes

El primer prec el va presentar la regidora de la CUP Esther Sànchez per recordar l’article de La Vanguardia on es criticava la deixadesa a l’entorn del parc de Can Jalpí.

La regidoria de Cultura, Tonia Vila va respondre dient que el Festival de Santa Florentina va coincidir amb la tala de pins per culpa del Tomicus i que, tant bon punt va ser possible, es va netejar.

Al igual que al ple del juliol, Josep Manel Ximenis de la CUP va tornar a preguntar per la renuncia a una subvenció per la deixalleria de 8.127 euros per culpa de l’Ajuntament d’Arenys de Mar.

Ximenis va preguntar si el motiu de la pèrdua d’aquesta subvenció era que l’Ajuntament d’Arenys de Munt l’havia demanat unilateralment, tal com va insinuar la regidora d’Arenys de Mar Laia Martín en unes declaracions a Ràdio Arenys de Mar.

El regidor d’Espai Públic, Àngel Castillo va contestar que és l’Ajuntament d’Arenys de Munt qui s’encarrega de rebre i demanar aquestes subvencions.

Castillo va explicar que, com també va dir la regidora, en el moment de fer l’aportació, l’Ajuntament d’Arenys de Mar no va poder fer-la degut al seu Pla econòmic.

La CUP també va preguntar quina va ser l’empresa va realitzar la gestió d’espais publicitaris dels programes de Festa Major del 2012 al 2016 i del 2017, quina quantitat es va recaptar amb els espais publicitaris, i el cost total dels programes.

La regidora de festes, Tonia Vila va explicar que antigament es feia un concurs de portades i una empresa externa s’encarregava de fer la portada guanyadora. Pel que fa a la publicitat, es contactava amb els comerços del poble per oferir la possibilitat d’anunciar-se.

A causa de la crisi, però, el concurs de portades va desaparèixer i l’Ajuntament va rebre ofertes per part d’empreses de publicitat per la confecció del programa de manera gratuïta a canvi de la gestió dels anuncis.

Pel que fa al PSC, Àngels Castillo va preguntar sobre els problemes de perillositat del pavelló del Torrent d’en Terra i al camp de futbol. Concretament, va voler saber quan tenien previst arranjar els desaigües perimetrals del camp de futbol, les tanques de les instal·lacions i la tanca de seguretat de la graderia sud.

El regidor de coordinació, Josep Sànchez va respondre que aquests aspectes es resoldran aquest any, una part via brigada i una altra via pressupost municipal.

El PSC també va fer un prec per demanar que s’atenguin amb la major brevetat possible als usuaris dels Serveis Socials, que, en les seves paraules, han d’esperar massa temps per culpa de la mala gestió del regidor al càrrec.

L’alcalde i regidor de Serveis Socials, Joan Rabasseda va respondre que des de que Àngels Castillo no està al capdavant de la regidoria s’han mantingut i fins i tot millorat les dinàmiques de funcionament. Va explicar que des de l’octubre la llista s’ha reduït en més de 400 casos, i que les esperes es deuen a l’època de Nadal i a la quantitat de nous empadronaments.

Àngels Castillo també va preguntar si es faria algun acte de celebració pel dia internacional de la mediació. En aquest cas també va respondre l’alcalde explicant que el 17 de gener ja es va celebrar el dia de la mediació amb un acte a l’institut i que ja s’està treballant per fer-ne un altre al mes de febrer.

El PSC també va preguntar per què no s’han instal·lat els dos pipicans i per la continuïtat dels programes de la taula de convivència. L’alcalde va explicar que aquests pipicans s’instal·laran al 2018 i que la taula de convivència seguirà endavant amb les activitats que tenen assistència de públic.

El PDeCAT va fer 4 precs i preguntes; el primer prec va ser per demanar reduir el soroll de les tapes de clavegueram del carrer de La Rasa. Àngel Castillo va dir que es posarà algun element per evitar aquest soroll.

El PDeCAT també va preguntar sobre l’efectivitat de les càmeres de videovigilancia de Can Borrell i si enregistren les imatges per poder ser consultades. Àngel Castillo va respondre que aquestes càmeres han servit per denunciar algunes accions incíviques. Va explicar que es posen en marxa quan detecten moviment i que les imatges que no serveixen s’esborren al cap d’un mes.

El PDeCAT també va voler saber per què s’utilitza el sistema de poda actual. Lluis Campasol va dir que si la poda es fes abans, s’evitarien problemes i que a hores d’ara encara hi ha zones que no s’ha fet. Àngel Castillo va explicar que es segueix un pla de poda que no obstant això, es va ajustant any rere any tenint en compte, per exemple, la opinió dels veïns.

I per últim, la regidora Lurdes Paituví del PDeCAT, va preguntar pels eucaliptus malalts de Can Jalpí,  per la plaga del Tomicus i si el govern es planteja la replantació del bosc afectat.

Àngel Castillo va explicar que s’està fent un seguiment dels eucaliptus per tal de mantenir-los. Pel que fa a la plaga del Tomicus va explicar que no existeix cap tractament específic i que no cal reforastar la zona.I pel que fa als propietaris va explicar que se’ls ha informat que poden sol·licitar ajuts i que properament faran una nova xerrada.

Recordem que si voleu escoltar el ple sencer el teniu al web de Ràdio Arenys de Munt.