En el ple d’ahir es va aprovar una ampliació de les bases de subvencions al comerç

Subvencions (d’entre 1.000 i 1.500 euros) per tal què puguin fer petites millores en els seus establiments.

El regidor de comerç, Josep Sánchez va explicar que aquesta millora en les subvencions al comerç va dirigida sobretot als botiguers que estan patint les obres de la riera. Aquests rebran més puntuació a l’hora de demanar la subvenció.

El regidor de la Cup, Josep Manel Ximenis, va recordar que al 2016 ja van votar a favor d’aquestes subvencions i ara a més han pogut fer propostes i treballar en aquesta modificació. Per tant a favor de tot el que sigui afavorir el comerç local.

La regidora del PDeCAT, Lourdes Paituvi, va dir que modernitzar  el comerç implica també millorar la imatge del poble. Va dir que l’ajuntament hauria de predicar en l’exemple i treballar més, sobretot en la neteja.

Des del PDeCAT van dir que la quantitat que es subvenciona no permet fer grans reformes, però que és un començament. També van demanar que es poses als comerciants un coaching per assessorar-los en aquestes millores.

Com a resposta el regidor Josep Sánchez, va dir que es poca quantitat però que aquesta pot ser una motivació a que els comerciants facin inversió. Respecte a posar un coach comercial, ja s’ha fet en els darrers dies.

El punt va se aprovat amb l’únic vot d’abstenció del PP. El regidor Ramon Planas, va explicar que aposten per l’emprenedoria i el comerç, però que manquen molts aspectes que cal millorar de cara al comerciant, com ara l’aparcament.

Si voleu escoltar el ple sencer ho podeu fer a través del web de Ràdio Arenys de Munt.