En el ple d’ahir de l’ajuntament es va presentar una declaració institucional per demanar els drets dels politics catalans que són a presó, davant l’imminent compareixença als tribunals

El regidor del PDeCAT, Lluis Campasol, va llegir aquesta declaració que exigeix la llibertat dels politics i els seus drets a ser a prop de casa.

El ple va aprovar la proposta d’aprovació de la pròrroga de la delegació de competències al Consell Comarcal per a la contractació centralitzada de l’energia elèctrica. El regidor Josep Sánchez, va dir que aquestes compres suposen un preu més avantatjós per l’ajuntament.

El punt es va aprovar amb l’únic vot en contra de la regidora de la Cup Maria Ballester. Primer per considerar que no té llibertat d’expressió al ple amb normalitat i perquè aposten per altres formules, com ara la municipalització.

També es va aprovar la pròrroga de la delegació de competències al Consell Comarcal per a la contractació centralitzada del gas natural, on, de nou, Maria Ballester va votar en contra. El regidor Josep Sánchez, va llegir els acords.

La proposta de modificació de les condicions de la concessió de gestió i explotació de la zona verda de Can Jalpí per a la instal·lació d’un parc d’aventures, es va aprovar per unanimitat. Es tracta de prorrogar per dos anys més la concessió a Jalpí Aventura, amb una reducció del 38% del cànon. En va parlar el regidor Àngel Castillo.

Pel que fa al punt de la modificació del conveni col·lectiu i l’acord de funcionaris de l’ajuntament es va aprovar amb els vots d’Esquerra, de la Cup i del PSC. El PDeCAT i el PP es van abstenir.

L’alcalde Joan Rabasseda va explicar que aquest conveni s’ha negociat amb els treballadors de l’ajuntament en tres punts: les baixes, la reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals, i no incrementar hores extres.

Sobre aquest punt, tot i estar a favor, la regidora del PSC, Àngels Castillo, va dir que s’hagués pogut negociar amb tots els grups politics. El mateix va dir el regidor del PP, Ramon Planas, qui va votar abstenció.

Per la seva part el PDeCat no va estar d’acord amb aquesta reducció a priori, ja que creuen que bans de fer-la s’hauria de tenir una estructura de l’ajuntament més consolidada. Escoltem a la regidora Lourdes Paituví.

La proposta de modificació del pla estratègic de subvencions 2016-2019, que recollirà totes les línies de subvencions i ajudes que dóna l’ajuntament, es va aprovar amb els vots d’Esquerra, del PDeCAT, dels regidors Josep Manel Ximenis i Nuri Paituví de la Cup, i del PP.

La regidora del PSC, Àngels Castillo, va votar en contra i la regidora de la Cup, Maria Ballester, es va abstenir perquè tenen dubtes de les subvencions directes.

Les propostes d’adhesió a la xarxa d’escoles municipals de persones adultes de la Diputació de Barcelonai a la xarxa d’escoles bressol de la Diputació es van aprovar per unanimitat.

La moció del PSC per exigir al Servei Català de la Salut millorar les inversions en infraestructures i recursos humans a l’hospital comarcal Sant Jaume de Calella per garantir la qualitat del serveis, no es va aprovar ja que no va rebre cap suport de la resta de formacions.

En canvi la moció de la Cup per destinar el 30% del sostre dels edificis de nova construcció i els sotmesos a rehabilitació integral en sòl urbà consolidat a habitatges de protecció oficial, es va aprovar amb els tres vots favorables dels regidors de la Cup.

Els regidors d’Esquerra i els regidors Lluis Campasol i Lourdes Paituví del PDeCAT es van abstenir i Marc Tarrés del PDeCAt i la regidora socialista van votar en contra.

Dir-vos  que com sempre que podeu escoltar el ple sencer a través del web de Ràdio Arenys de Munt a la carta.