En el ple d’ahir de l’ajuntament es va aprovar la segona modificació de crèdit de l’any per un import de 230.950 euros.

D’aquest import, 175 mil són pel procés participatiu del pressupost, 45 mil per l’increment de sous dels funcionaris i 10.950 per subvencions directes als Voluntaris per Arenys de Munt i la Residencia Verge del Remei.

La modificació es va aprovar amb l’únic suport de la Cup. Tot i així el regidor Josep Manel Ximenis va dir que caldria més transparència en les subvencions directes.

Pe la seva part, els regidors del PDeCAT van votar abstenció. Marc Tarrés va dir que amb aquesta modificació es mostra, de nou, la mala planificació del govern municipal.

El regidor del PP, Ramon Planas i la regidora del PSC, Àngels Castillo, van votar en contra i també van criticar la manca de previsió.

En el torn de replica, el regidor d’economia, Josep Sánchez, va comentar que tant els diners destinats al procés participatiu com als sous dels funcionaris ja estaven previstos i que només s’han inclòs les subvencions amb l’objectiu d’ajudar a les dues entitats.

Sánchez va explicar que es tractava de subvencions nominatives que s’han fet de la partida de promoció econòmica i no des de l’àmbit social.

En el ple es va aprovar per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Sostenible, per un import de 450 euros anuals. El regidor Josep Sánchez va llegir els acords.

També es va aprovar per unanimitat la resolució de la petició de pròrroga de la concessió d’explotació de la zona verda de Can Jalpí.

I en la part de control es van fer dues declaracions institucionals. La primera va ser en suport a la campanya Feminist Europe, i la va llegir la regidora del PDeCAT, Lourdes Paituvi.

I la segona va ser per considerar al municipi d’Arenys de Munt “antifeixista i a favor de la convivència i la diversitat”, i la va llegir la regidora de la Cup, Maria Ballester.

El ple sencer el podeu escoltar al web de Ràdio Arenys de Munt, a la secció “A la carta”.