En el darrer ple de l’ajuntament es va portar un Manifest institucional en defensa de la llibertat d’expressió

I de suport als cantants Valtonyc i Hasél, condemnats a presó per les lletres de les seves cançons.

El manifest també demana a l’Estat Espanyol que canviï el codi penal per permetre la llibertat d’expressió, en concret dels artistes. L’únic que no va donar suport a aquest manifest va ser el regidor del PP.

D’altra banda, el PSC va voler presentar per urgència una moció sobre la reforma garantida. Aquesta urgència es va votar i va rebre 10 vots en contra, així que finalment no es va presentar en aquest ple.

El regidor Josep Manel Ximenis va dir que votava en contra perquè considerà que l’única urgència que ara mateix hi ha és que es derogui el 155.

I el regidor del PDeCAT, Lluis Campasol, va dir que votaven en contra perquè en tant poc temps no es pot consultar el gruix de documentació presentada.

La regidora del PSC, Àngels Castillo, va dir que sap que qualsevol moció que presenti serà vorada en contra, però que les continuarà presentat, i en concret aquesta sobre la reforma garantida la presentarà al proper ple.

La regidora li va donar la raó al regidor del PDeCAT, però li va dir que aquesta moció s’acabava de treballar a nivell territorial.

Si voleu escoltar el ple sencer el trobareu al web de la ràdio.