Els serveis sanitaris d’Arenys tenen clar el protocol a seguir en cas que aparegui al poble un cas de coronavirus

Després que a Catalunya el Departament de Salut hagi confirmat tres contagis de Coronavirus, tots tres diagnosticats com a lleus i amb una evolució positiva, els ambulatoris disposen ja del protocol d’actuació que han de seguir davant de nous casos. L’estratègia de l’OMS és contenir i si és possible eradicar el coronavirus responsable de la malaltia. Els símptomes més comuns inclouen febre, dificultat per respirar, tos o malestar general. El 80% dels casos són lleus, el 15% són greus i el 2%, crítics. Maria Àngels Gros, regidora de Sanitat, explica que fa un parell de dies es va posar en contacte amb el director d’Àrea d’Arenys de Mar per interessar-se pel procediment a seguir en cas de contagi. El primer que es fa des dels ambulatoris és veure si el pacient manifesta els símptomes, i en cas afirmatiu se l’aïlla i se’l deriva a l’Hospital Clínic i a la Vall d’Hebrón.

D’altra banda, es demana als ciutadans que, en cas de presentar símptomes, truquin primer al 061 per evitar possibles contagis i no saturar els centres sanitaris.

D’altra banda, les farmàcies d’Arenys de Munt han notat un increment de venda de màscares respiratòries i d’alcohol per netejar-se les mans. Mireia Mias, de la Farmàcia Mias, ha volgut aclarir que les mascaretes tenen poca eficàcia, i explica que el més important és mantenir les mans ben netes i mantenir una distància mínima d’un metre amb algú constipat.

I per la seva part, la Dra. Peréz, de la Farmàcia Montserrat Pérez, explica que sí que han vist un increment en el nombre de ventes de mascaretes, però recalca que el més important és potenciar el sistema immunitari.