Els regidors de la CUP Ximenis i Sánchez no saben res de la també regidora cupaire Maria Ballester i li demanen trobar-se per poder treballar conjuntament

Com Saben, des de fa un parell de sessions plenàries, l’Ajuntament d’Arenys de Munt considera que el grup municipal de la CUP el formen els tres regidors escollits a les darreres Eleccions Municipals, és a dir, Josep Manel Ximenis, Maria Ballester i Esther Sánchez. Fins ara, però, no es considerava a Ximenis i Sánchez com a membres de la CUP, sinó com a regidors del Grup Mixt primer i regidors no adscrits després.

Una sentència judicial, que no és ferma encara, ha fet que Secretaria de l’Ajuntament hagi tornat a incloure als tres regidors en un sol grup municipal. Per Esther Sánchez i Josep Manel Ximenis, això ha estat un retorn a la neutralitat. Consideren que l’Ajuntament no s’ha de posicionar en una picabaralla interna d’una entitat privada, com és el cas d’un partit polític.

Ximenis i Sánchez, acompanyats de membres de l’assemblea de la CUP d’Arenys de Munt, van venir divendres al Parlem del Poble de Ràdio Arenys de Munt, i van comentar que caldria que l’alcalde reconegués que no ha estat neutral. Diuen que han “aguantat” per respecte als seus electors, però que s’han sentit molt menystinguts.

Com dèiem, la sentència no és ferma i encara pot tornar a canviar, cosa que Ximenis ha dit que si passa ho acceptaran. Reclamen que els 3 regidors de la CUP han de ser els escollits a les urnes, però que de la regidora Maria Ballester fa mesos que no en saben res. Els membres de la CUP que van venir al programa entenen que Ballester té la responsabilitat d’anar als plens i servir al poble des del seu grup municipal, i haurà de donar una explicació si no ho fa. Per Ximenis, Ballester ha demostrat incoherències ideològiques amb la CUP en determinades votacions als plens, però tot i això estan oberts a escoltar-la si Maria Ballester està disposada a acostar posicions. Afirmen que han de treballar junts a una sola assemblea, i que si hi ha discrepàncies, aquestes han de quedar restringides al debat intern al partit.

Des dels serveis informatius de Ràdio Arenys de Munt ens hem posat en contacte amb la regidora Maria Ballester, que ha comentat que la CUP està prenent decisions a tots els nivells sobre la situació i en base a això, trauran un comunicat al respecte.

Ballester afirma que la seva actitud està sent “de no atiar l’escàndol, els despropòsits i el politiqueig de batalletes” que al seu entendre està plantejant el grup de Ximenis. Apunta que donar resposta ara seria ajudar-los a fer “campanya mediàtica d’unes pràctiques molt poc ètiques i deshonestes”. Afirma que la única explicació la deuen a la gent, no pas al grup de Ximenis, i que la seva resposta serà clara i responsable. Assegura que tenen respostes a tot el que passa i les donaran aviat, acompanyades de mesures.