Els partits independentistes d’Arenys de Munt no es tanquen a parlar per fer una llista unitària

Dissabte passat es va portar a terme a Granollers la primera Convenció de Primàries per la República. L’acte va començar amb un debat sobre “La veritat de l’1 d’octubre” i l’aprovació del document “El segell Republicà”.

El regidor de la Cup d’Arenys de Munt i portaveu provisional de la coordinadora nacional de Primàries per la República va explicar el funcionament de la coordinadora. Josep Manel Ximenis explica que a la convenció es van inscriure 180 municipis interessats en la coordinadora nacional. Una bona representació per començar a fer força per la república, tal i com ja va passar en la realització de les consultes per la independència.

Ara s’ha de començar a parlar amb Òmnium, l’ANC, entitats sobiranistes i partits politics. Ximenis diu que no es tracta de fer una crida a la unitat sinó de que tots els partits independentistes vagin realment plegats.

A nivell local, Josep Manel Ximenis ja ha parlat amb ERC i el PDeCAT, concretament amb Josep Sánchez i Lluis Campasol, que segons Ximenis veuen bé la proposta tot i que estan a la expectativa del que faran els seus partits a nivell nacional.

Sobre aquesta qüestió, el president d’ERC d’Arenys de Munt, Ramon Pujol explica que estan oberts a parlar amb tothom però assegura que en un principi ERC es presentarà en solitari, i que en cas de pacte serà sempre després de les eleccions.

El cap de llista per ERC les properes eleccions municipals, Josep Sànchez, ha comentat que estan oberts a parlar però demana una proposta única de llista unitària. També ha afegit que Arenys de Munt no serà un problema ja que sigui d’un partit o d’un altre, l’alcaldia serà independentista.

I pel que fa al PDeCAT, el seu cap de llista, Lluis Campasol ha apuntat que no es tanquen a cap proposta i que en aquest mateix sentit estan esperant a que es desenvolupi en el congrés nacional que tenen aquest cap de setmana.

Precisament, Carles Puigdemont ha presentat: Crida Nacional per la República a la que ERC ja ha dit que no s’hi apuntarà i el PDeCAT ha d’estudiar.