Els partits arenyencs posen fil a l’agulla a la segona campanya electoral estatal del 2019

El dia 10 de novembre hi ha Eleccions Generals i demà comença la campanya electoral. A l’informatiu hem parlat amb tots els grups politics que tenen representació per saber com enfoquen aquestes eleccions.

El president d’Esquerra, Ramon Pujol, ha demanat que les urnes s’omplin de vots independentistes perquè considera que el vot pot ser una eina de protesta per l’empresonament del líders independentistes.

El portaveu de Junts per Arenys de Munt, Lluis Campasol, ha comentat que aquestes noves eleccions generals mostren que el govern espanyol depèn dels partits catalans per formar govern. Tot i que no són unes eleccions participatives a nivell local, faran la penjada de cartells i campanya a través de les xarxes socials. També ha afegit que els hi hagués agradat una unitat de partits sobiranistes, però aquesta finalment no s’ha aconseguit. Tot i això, demana que la gent vagi a votar massivament per aconseguir el màxim de vots pels partits independentistes.

La portaveu del PSC d’Arenys de Munt, Vanesa Muñoz, explica que cal que l’esquerra es mobilitzi i que el PSC son la opció del diàleg i de la convivència.

Roser Ramos, de la CUP d’Arenys de Munt, explica que la Cup és presenta per primera vegada a unes eleccions generals pel moment d’exepcionalitat actual. Tot i això, diu que el més important segueixen sent “les mobilitzacions al carrer davant el moment de repressió que estem vivim”. La campanya a nivell local la començaran l’1 de novembre amb una penjada de cartells i una parada informativa, i el dia 8 de novembre a la plaça faran una trobada festiva.

Les eleccions generals seran el 10 de novembre i coincidiran amb plena Festa Major de Sant Martí. En aquesta ocasió sols hi haurà 2 col·legits electorals habilitats. La sala municipal i l’edifici del Mercat Municipal.