Els participants al webinar de mediació demanen conèixer-nos més entre veïns per millorar la convivència

Des del Servei de Mediació d’Arenys de Munt, que penja de la Regidoria d’Acció Social, Salut Pública, Gent Gran i Participació Ciutadana, ha compartit les conclusions extretes de l’Espai de Diàleg participatiu obert a tots els vilatants i vilatanes, entorn la convivència al municipi i com buscar vies de Millora. Es va fer el passat 26 de febrer de 2021.

Hi van participar 18 persones, d’edats, professions i condicions diverses, d’entre les quals hi havia representants i integrants de diverses comunitats culturals i d’organitzacions o associacions d’Arenys de Munt com Creu Roja, Centre, AMPA de Sant Martí, la Parròquia, Grup de Diàleg Intercultural, associació LGTBI, Residència Gent Gran Sant Martí, Rau Rau, Esplai Gent Gran, Dona Viva, així com altres agents que participen i conformen la convivència al municipi. Hi havia també representació de la Policia Local, i el Mossèn Joan Soler.

La majoria de participants van posar en valor la bona convivència al municipi, coincidint també en què hi ha certa dificultat que totes les diversitats presents al municipi participin en les activitats que s’organitzen. És per això que es va reflexionar també entorn la idea de poder organitzar activitats i espais que interpel·lin a tots els col·lectius que formen part de la convivència al municipi. Una participant va compartir una frase. Va dir:  “Per estimar algú, l’has de conèixer”, i ho va dir per referir-se a la necessitat de crear vincles entre els vilatants i vilatanes per construir una convivència en positiu.

Des del Servei de Mediació s’han sentit totalment interpel·lades per les reflexions, propostes i necessitats compartides en aquest espai de diàleg; intervencions que recullen amb el compromís de seguir treballant per una millor convivència a Arenys de Munt.  I nosaltres ens sentim interpel·lats per parlar-ne amb més profunditat, saludant a Eva Noguera Cambray, técnica del servei de mediació.