Els Mossos d’Esquadra han publicat l’estadística de fets coneguts en el que va de 2023; a Arenys de Munt baixen els actes delictius

Els Mossos d’Esquadra han elaborat un informe amb els fets coneguts en el que va de 2023. En ell, s’hi recullen les intervencions que tant els Mossos com les diferents Policies Locals han hagut de fer en aquests primers set mesos de l’any en matèria de robatoris, furts i estafes.

Nosaltres ens hem centrat en les dades d’Arenys de Munt. Hi ha bones notícies. Per exemple, pel que fa a robatoris amb força a domicili l’any passat en aquestes dates se n’havien registrat 15. Enguany només 2. Sens dubte, un important descens gràcies a la tasca de la Policia i també a la col·laboració ciutadana.

Un altre exemple, en aquest cas pot semblar negatiu, però no ho és. Les dades mostren que han hagut un increment pel que fa als robatoris a l’interior de vehicles. De 10 l’any passat a 37 aquest any. La bona notícia és que la Policia va detenir a una persona que havia comès aproximadament 30 d’aquests 37 robatoris.

El que sí que preocupa és l’increment de víctimes d’estafes informàtiques. En aquest cas és molt important la prevenció. La solució és clara: desconfiar de pàgines web estranyes i d’ofertes excessivament beneficioses.

Tots els detalls a l’entrevista amb el Sots-cap de la Policia Local, Xavier Geli.