Els Mossos d’Esquadra fan com cada any un seguit de recomanacions per prevenir robatoris en aquests dies de Nadal

Recomanen, per exemple, no deixar grans quantitats de diners a la caixa, no deixar objectes de valor a la vista, i tancar bé l’establiment tant al migdia com al vespre.

També es recomana als comerciants ser observadors i que davant de qualsevol sospita avisin a la policia i que estiguin al cas de les seves pertinences personals i revisar bé les alarmes de l’establiment abans de tancar.

També és important que, tan els botiguers com la ciutadania en general, sàpiguen que si pateixen un robatori, no s’ha de tocar res i que cal tenir el número de sèrie dels objectes per poder localitzar als autors del robatori.

Hi ha una sèrie de recomanacions en cas de marxar de vacances: tancar bé les portes, mirar de no deixar correu a la bústia, deixar algun llum encès, i comptar amb algun veí que cuidi de la casa. També es recomana no penjar fotos a les xarxes informant que som fora.

Referent a les xarxes socials, es recomana que a l’hora de comprar per internet es faci a pagines segures o de confiança i fer-ho amb una targeta on tinguem poca quantitat de diners.

Finalment a l’hora de comprar en grans superfícies, és important no deixar el mòbil a la vista, repartir els diners entre diferents llocs, com ara butxaques interiors, o portar la bossa al davant del cos.