Els Mossos d’Esquadra donen consells per evitar robatoris a casa quan som fora de vacances, quan les preparem, i un cop arribats al destí

Estem a mitjans del mes de juliol. Això vol dir que estem en període de vacances. Alguns ja les hauran fet, altres estaran gaudint-ne ara i altres ho faran al mes d’agost. En qualsevol cas, les facin quan les facin, el més important és fer-les amb seguretat.

Sí, sens dubte. Sobre consells de seguretat en va venir a parlar en Manel, del Departament de relacions a la comunitat. Primerament va explicar què hem de fer si marxem de vacances i deixem el nostre domicili buit. Evidentment, el més important és que quedi ben tancat i després hem d’intentar que sembli que la casa no estigui buida.

Pel que fa al mètode de transport. Si viatgem amb el nostre vehicle, els Mossos recomanen fer-li una inspecció abans d’iniciar el trajecte. També és molt important realitzar descansos durant el viatge.

Un cop ja hem arribat al nostre destí, hem de tenir en compte que som nosaltres els turistes. Per tant, hem d’extremar les precaucions i evitar les aglomeracions.

Per últim, des dels Mossos volen alertar de possibles estafes alhora d’adquirir bitllets d’avió o reserves en algun hotel o apartament. És molt important que escollim bé des de quines pàgines comprem i que es desconfiï d’aquelles que ofereixen preus extremadament baixos.

Si volen escoltar l’entrevista sencera ho poden fer al web de la ràdio a la carta