Els Mossos d’Esquadra donen consells de seguretat a gent gran per evitar robatoris al carrer i a casa, sobretot ara que cobren la paga doble

El Departament de relacions a la comunitat dels Mossos d’Esquadra alerten de possibles estafes, sobretot a gent gran, i donen consells per reduir-ne el risc. Un d’aquests intents d’estafa es reprodueix, sobretot, durant aquest mes de juny, mes en que les persones jubilades reben una paga doble de la seva pensió. Des dels Mossos aconsellen, primer, no treure els diners del banc el mateix dia que es cobra. Recomanen també anar acompanyat d’alguna persona de confiança i, en cas que no sigui possible, desconfiar de qualsevol intent d’ajuda per part de desconeguts. Marta, del departament de relacions a la comunitat ho explica de forma ampliada.

I ara a l’estiu, que anem menys abrigats que als mesos d’hivern, les joies o objectes de valor són més visibles. Des dels Mossos recomanen desconfiar de qualsevol persona desconeguda que intenti apropar-se.

En cas que detectem que ens han robat alguna joia, el mòbil o la cartera, el primer que s’ha de fer és avisar el més ràpid possible a la Policia i anular les targetes. Ho explicava en Manel, també del Departament de relacions a comunitat.

Des dels Mossos alerten també d’una altra estafa que s’està repetint recentment. Va dirigida a la gent gran que condueix. Els lladres simulen una col·lisió i ofereixen la possibilitat que la persona gran els pagui 100 euros, per exemple, i oblidar-se del conflicte.

I per últim, relacionat amb les estafes que podem patir dins del nostre domicili, la més repetida és l’intent de fer-se passar per algun treballador d’alguna companyia elèctrica, aigua o telefonia. Els Mossos expliquen que les companyies sempre avisen amb temps si s’ha de fer alguna actuació. En aquest cas, el que hem de fer és desconfiar i comprovar que aquella persona sí que treballa a la companyia.

Més detalls a l’entrevista sencera realitzada al Cafè del Matí i que poden trobar al web de la ràdio, a la carta.