Els gegants vells d’Arenys de Munt es faran en figura de goma, i als nous se’ls canviarà el vestit i es batejaran per Sant Martí

Aquest cap de setmana hi ha trobada gegantera al municipi, justament es va parlar dels gegants al Ple Municipal d’abril. S’hi va anunciar que els gegants Jalpí i Martina, els nous, estrenaran vestit per la Festa major de Sant Martí, i que es faran figures de goma dels gegants Martí i Remei. El passat Ple Municipal va aprovar una modificació de crèdit, on hi havia una dotació de 26.000€ per a projectes de la colla gegantera. En concret l’Ajuntament ha posat uns diners que, a partir del mes de maig, es podran gastar per pagar un canvi de vestuari dels gegants nous, en Jalpí i la Martina, per pagar el sopar de geganters després de la trobada d’aquest dissabte en homenatge a Pere Ràfols, i per comprar figuretes dels gegants de goma, de la casa Festiari, i entregar-les com a record en trobades i actes protocol·laris i per vendre als infants del municipi i de fora. Ho va explicar al Ple la regidora de Cultura, Tònia Vila Paituví

La regidora va explicar que aquests diners no es tramitaran com una subvenció per a la colla, ja que els gegants són propietat de l’Ajuntament, i serà l’Ajuntament mateix qui pagui els costos dels nous vestits, el sopar i les figuretes. El que si que pot fer la colla és participar a la convocatòria de subvencions ordinària per a entitats culturals.

Tot plegat venia arran d’un prec del grup municipal de JuntsxAdM en què es demanava una subvenció nominativa per a la colla i que es posés a un membre de la colla com a conductor de la furgoneta municipal per traslladar el remolc a les trobades, ja que ara depenen d’un treballador municipal que condueixi la furgoneta. Tònia Vila va dir que no és possible posar a l’assegurança de la furgoneta a ningú que no sigui treballador de l’Ajuntament, però que sempre se’ls posa la màxima facilitat per trobar un xofer que porti els gegants on calgui.

Demà farem valoració de tot plegat amb la colla gegantera, i parlarem de la trobada d’aquest dissabte en homenatge a Pere Ràfols.