Els geganters d’Arenys puntualitzen que qui va decidir no deixar actuar als gegants d’Arenys de Munt per Sant Zenon al Calisay va ser la colla i no pas l’Ajuntament

Divendres a l’informatiu, si ho recorden, els explicàvem que els gegants d’Arenys de Munt no havien pogut ballar a la Mostra de Balls de sant Zenon a Arenys de Mar perquè hi havien arribat tard. El relat ens el feien des de la Colla d’Arenys de Munt, exposant que qui havia pres la decisió final de no deixar-los entrar al Calisay havia estat de l’Ajuntament d’Arenys de Mar. Aquesta afirmació, i la posterior noticia elaborada i penjada a la nostra pàgina web, ha generat cert enrenou a les xarxes socials i malestar també a nivell diplomàtic entre els dos ajuntaments. Qui va prendre la decisió de tancar les portes un cop començat l’acte, en aplicació del protocol covid-19, va ser la mateixa colla i no pas l’Ajuntament. Bernat Salbanyà Rovira, des de la colla d’Arenys de Mar, ha volgut puntualitzar que qui organitzava l’acte era la colla de geganters i l’Ajuntament sols posava l’espai i donava ajuda en el control d’aforaments i protocols. Un protocol que marca que, un cop començat l’acte, ningú podia entrar ni sortir del pati del Calisay. Els d’Arenys de Munt van arribar passades les set, quan estaven cridats a ser-hi a les sis per descarregar gegants, plantar, berenar, i començar l’acte amb tranquil·litat. El requisit indispensable de l’Ajuntament, això si, era començar l’acte a l’hora, amb puntualitat, ja que després hi havia un espectacle infantil programat al mateix espai. L’acte ja va començar uns minuts tard i va donar temps que hi arrebessin dos geganters d’Arenys de Munt i el conductor del remolc, que van entrar, però darrera seu es van tancar portes i ja no podia entrar ningú més, ni podien sortir ells a buscar els gegants. En aquest punt qui va decidir que l’acte seguia endavant sense els gegants d’Arenys de Munt va ser la colla de geganters d’Arenys de Mar, concretament a través del mateix Bernat Salbanyà Rovira, que és el geganter que controlava el protocol. Salbanyà lamenta que els geganters d’Arenys de Munt no ho entenguessin així i que es pensessin que fou l’Ajuntament qui ho havia decidit. Ho atribueix a un mal entès a l’hora d’explicar com havia anat tot plegat, i espera que a la propera ocasió les dues colles es puguin retrobar i participar d’un mateix acte sense aquests contratemps.

Podeu escoltar l’entrevista sencera emesa a l’informatiu migdia a Bernat Salbanyà Rovira, de la colla de geganters d’Arenys de Mar.